Județul Vaslui va acorda, și în acest an, sprijin financiar, de 600.000 de lei, românilor de pretutindeni

Consilierii județeni vasluieni au aprobat, în ultima ședință, acordarea unor finanțări nerambursabile în sumă totală de 600 de mii de lei pentru activitățile românilor de pretutindeni.

În ultima sa ședință, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului Județului Vaslui pentru finanțarea nerambursabilă a românilor de pretutindeni, pentru anul 2023.

„Suma alocată pentru Program în anul 2023 este în valoare totală de 600.000 RON, din care: a) pentru domeniul educație = 100.000 RON; b) pentru domeniul cultură = 100.000 RON; c) pentru domeniul culte (spiritualitate și tradiție) = 400.000RON”, se spune în acest proiect.

Astfel, instituția a cuprins în bugetul local al județului pe anul 2023 alocarea, din nou, și în acest an, de fonduri pentru a sprijini activitățile comunităților românești din întreaga lume în domeniile mai sus menționate.

Potrivit președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, programul are ca scop sprijinirea și consolidarea comunităților de români din întreaga lume care activează în domeniul culturii, educației și cultelor, iar acest sprijin financiar va fi acordat în fiecare an, în limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurențe, eficacității utilizării fondurilor publice, transparenței și a tratamentului egal.

Organizațiile care activează în domeniile educației, culturii și cultelor (spiritualitate și tradiție) ale românilor de pretutindeni din România sau din străinătate sunt beneficiarii direcți ai programului, cu condiția ca finanțarea nerambursabilă să fie utilizată pentru proiecte sau acțiuni menite să sprijine comunitățile de români din străinătate și unitățile de cult ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.