Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: EXPOZIȚIA „GENII ALE CULTURII ROMÂNEȘTI”

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad are deosebita plăcere de a organiza o nouă expoziție în colaborare cu Institutul Hispano-Român și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci. Expoziția „Genii ale Culturii Românești” este un proiect al Institutului Hispano-Român, în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Prin realizarea acestui proiect se dorește aducerea în prim plan a cinci personalități extraordinare ale culturii române, oameni de geniu care au avut o activitate culturală și socială deosebită și care și-au lăsat amprenta asupra moștenirii culturale a poporului român aducând o contribuție deosebită culturii naționale prin activitățile și creațiile lor din cursul vieții.

În urma acțiunilor culturale și educaționale realizate de către Institutul Hispano-Român de la înființarea acestuia și până în prezent și a muncii de cercetare și evaluare a impactului culturii românești asupra comunităților de români din Diaspora, în mod special a celei din Spania s-a ajuns la concluzia necesității continuării activităților care să aducă în prim plan personalități extraordinare ale culturii române.

Invitați sunt domnul Manuel Gabriel Păduraru-Ionete, președintele Institutului Hispano-Român, Spania, Daniel Dojan,  managerul Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și prof. Radu Vladimir.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, ora 1100, la Casa Sturdza-Muzeul Colecțiilor din str. Vasile Pârvan, nr. 4.

Organizator dr.Mircea Oancă

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.