Șahiști veterani din toată țara, la Vaslui

Campionatele Naționale de șah pentru veterani, desfășurate în municipiul Vaslui, în perioada 11-17 martie 2023, au reunit 44 de șahiști din întreaga țară.

În aceste zile, în municipiul reședință de județ se desfășoară o competiție națională la un sport mult îndrăgit, sportul minții.

În perioada 11-17 martie 2023, în municipiul Vaslui au loc Campionatele Naționale de șah pentru veterani. Concursul se desfășoară pe două categorii de vârstă: plus 50 ani (jucători născuți înainte de 31.12.1973) și plus 65 ani (jucători născuți înainte de 31.12.1958). Evenimentul este găzduit de Clubul Prietenia de pe strada Nicolae Iorga, la nr. 62, în municipiul Vaslui, organizatori fiind Federația Română de Șah și C.S. Sergentul Vaslui. Turneul are patru categorii de concurs: șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări.

„Poftiți la șah! Până miercuri se desfășoară Campionatul Național de Şah Clasic, apoi urmează proba de dezlegări probleme de șah, joi Campionatul de șah rapid, iar vineri Campionatul de blitz”, anunța, la începutul competiției, Constantul Grosu, președintele C.S. Sergetnul Vaslui.

„Pentru vasluieni este a treia oară când organizăm aceste campionate naționale ale veteranilor. La concurs sunt înscriși 44 de jucători din întreaga țară: Arad, Timișoara, Cluj, Suceava, Costanța, Ploiești, Târgoviște, Sinaia etc. La turneu vin patru maeștri internaționali, maeștri naționali, mulți jucători de categoria I și II, foști campioni naționali etc. Printre aceștia îl amintim pe maestrul Aurelian Ciobanu, care are câștigat titlul în anii 2021 și 2022. Organizăm acest turneu pentru ai activa pe jucătorii vasluieni, pentru tineri și copii facem acest concurs. Să vină părinții, bunicii, copii să vadă aceste partide”, a precizat Constantin Grosu.

Competiția se desfășoară cu suportul financiar al Primăriei Vaslui și Federației de Șah.

Ieri, pe 16 martie, în penultima zi de desfășurare a competițiilor, Constantin Grosu a oferit câteva dintre rezultatele competiției.

Astfel, în cadrul Campionatelor Naţionale de Şah Veterani, la categoria Şah clasic: categoria de vârstă 50+: pe Locul I s-a clasat Ciobanu Aurelian, de la C.S. Sergentul Vaslui, pe Locul 2  Bratu George, de la C.S.M. Craiova, pe Locul III Zaim Marian, de la CS Medgidia. La categoria de vârstă 65+, pe Locul I s-a clasat Mozes Ervin, de la C.S.U. Arad, pe Locul II Evulet Gheorghe, de la CS Tinerii Maeștri București, iar pe Locul III Stancu Ovidiu, de la Alfil Pitești, în vreme ce la Feminin, prima poziție a fost adjudecată de către Adoamnei Roxana, de la CSU ASE București, iar pe Locul II s-a aflat Păun Liliana, de la ACS Hannibal București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.