Fermierii vasluieni, așteptați la APIA pentru depunerea cererilor de plată pe 2023

Fermierii vasluieni trebuie să știe că perioada de depunere a cererilor de plată aferente anului 2023 a început în data de 1 martie și se va încheia pe 15 mai 2023.

Pentru a putea beneficia de subvențiile oferite de Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA), fermierii vasluieni trebuie să se prezinte la centrele APIA, dar trebuie să știe că APIA nu va mai trimite invitații cetățenilor și, în consecință, este recomandăt să consulte lista programărilor pentru depunerea cererilor de plată la birourile agricole ale primăriilor localităților în care își au domiciliu. 

În cazul în care fermierii nu pot fi prezenți fizic la centrele APIA, ei pot depune cererea prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicație). Este, însă, important ca ei să ia legătura cu funcționarul APIA responsabil de dosar pentru a închide cererea.

Pentru a putea depune cererea de plată, este nevoie de următoarele documente:

– Adeverința eliberată de Biroul Agricol pentru terenurile agricole;

– Cardul exploatației zootehnice sau adeverința eliberată de cabinetul sanitar-veterinar pentru animale;

– Extras de cont bancar VALID;

– Act de identitate (CI sau BI);

– Certificat de înregistrare pentru PFA, II, SC, etc.

Perioada de depunere a cererilor de plată se va încheia pe 15 mai 2023. În cazul în care întâmpină dificultăți în procesul de depunere a cererii, fermierii pto să se adreseze birourilor agricole pentru a primi asistență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.