Ciobanii vor pune prețuri mai mari pentru mielul de Paște

Cu mai puțin de două luni înainte de Paști, crescătorii de ovine din județ au început deja să-și facă calculte pentru prețurile mieilor în acest an. Pentru ciobanii din județul nostru fătările la oi au început și decurg bine, deci în acest an mieii vor atinge până la Sărbătorile Pascale greutatea optimă pentru vânzare.

După o inflație galopantă și creșteri repetate de prețuri la alimente, masa de Paște a vasluienilor va fi mai scumpă în acest an. Cu mai puțin de două luni înainte de Paști, primii care se gândesc serios la aceste sărbători, într-un mod economic, sunt ciobanii din județ. Dacă le vor vinde direct de la stână, cum se practică, sau în spații special amenajate din piețe, pentru carcasă, crescătorii de ovine și-au făcut deja un calcul privind prețul pe care îl vor cere de Paști.

Crescătorii de animale anunță deja prețuri mai mari față de anul trecut pentru carnea de miel. Iar asta se întâmplă pentru că este singurul mod prin care vor reuși să-și acopere cheltuielile și să realizeze ceva profit. Costurile la cereale au crescut, iar vânzarea mieilor în preajma Sărbătorilor Pascale este una dintre puținele ocazii în care crescătorii de ovine pot pune bani peste bani pentru investițiile ulterioare, dar mai ales cheltuielile lor.

Anul acesta, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 16 aprilie, iar cel catolic pe 9 aprilie.

Un crescător din comuna Vetrișoaia, Ionel Dobrea, care a pus la vânzare 180 de miei încă din februarie, rasa Țigaie, spunea că va cere prețul de 20 lei / kg în viu, dar nu știe dacă acest preț este corect și nu a reușit încă să se consulte cu colegii săi de breaslă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.