Dorel a lovit magistral la Palatul Administrativ

Nu, nu e o imagine din filme, Dosarele X sau Zona Crepusculară, ci din Palatul Administrativ Vaslui, unde Dorel a lovit puternic, decisiv, chiar în centrul administrației județene: a încurcat firele și a oprit lumina permanent pe holul etajului 1, cel mai important. De două luni conducerea județului orbecăie și se scarpină în cap, neștiind cum să facă lumină, la propriu, în această problemă, cu mare potențial distructiv: funcționari s-ar putea împiedica, ar putea încurca foile. Dorel a plecat, muncitorii care au lucrat la reabilitarea palierului au terminat, lăsând holul în beznă.  

Dorel, celebrul Dorel, lovește magistral și decisiv chiar în inima, în centrul administrației publice vasluiene privând primul etaj al Palatului Administrativ, cel mai important al Prefecturii Vaslui, unde se fac că lucrează (o tradiție post-revoluționară) prefectul liberal și cei doi subprefecți politici, de curentul electric atât de necesar plimbării foilor.  

Purtatul hârtiilor dintr-un birou în altul, principala îndeletnicire funcționărească, a devenit astfel o ocupație extrem de riscantă, cu potențial de vătămare corporală, după ce constructorii care au lucrat la reabilitarea primului etaj al Consiliului Județean (CJ), mai bine de un an de zile, au terminat și au plecat, lăsând etajul unu al Prefecturii vecine fără curent electric. Se pare că firul care aducea curentul electric pe palier venea prin pereți din cealaltă parte a Palatului, de la CJ, unde s-au făcut lucrări, iar muncitorii l-au desprins și l-au lăsat așa, au terminat lucrările și au plecat. Acum nici cei de la CJ, nici cei de la Prefectură nu știu ce să facă pentru a avea din nou lumină pe hol.

Dacă nimic nu se reglementează curând, din șurubelnițe, de data asta, nu numai din pix, funcționarii vor cere probabil, și încă foarte curând, un spor de risc similar celui din minerit, pentru că, realmente, situația a devenit periculoasă, cu potențial distructiv: bugetarii s-ar putea împiedica și ar putea încurca hârtiile.   

Ba chiar, pășind prin necunoscut, pentru a participa la ședințele Consiliului Județean, momentele prețioase în care prefectul și subpefectul pot fi văzuți public făcând ceva, reprezentanții guvernului în teritoriu ar putea să nu mai ajungă la destinație, rivalitățile și orgoliile politice și personale dintre cei trei găsindu-și acolo, pe hol, în întuneric, locul cel mai potrivit de manifestare…  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.