Coaliția PSD-PNL = inflație, taxare excesivă, rate duble și alimentemai scumpe de la o zi la alta

Coaliția incompetentă a lui „Nicu și Marcel”, condusă de o persoană mediocră care a uitat ce funcție ocupă, ne-a adus doar inflație, taxare excesivă, rate duble la credite și alimente de bază care sunt mai scumpe”, a spus deputatul Mihai Botez, liderul USR, în cadrul unei conferințe de presă la care viceprimarul USR al Vasluiului, Cătălin Mîndru,  a arătat că, totuși, „putem vorbi despre lucruri bune la nivel local”. „Diminuarea risipei banului public”, astfel a definit una dintre misiunile USR în Consiliul Județean Iuliana Teslariu, care a spus că partidul său va face „o opoziție reală și constructivă”.

„Pe lângă faptul că nu au idei, le resping și pe cele ale USR”, a spus deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, în conferința de presă în care a făcut o radiografie a rezultatelor guvernării PSD-PNL, pe care a calificat-o drept „incompetentă: „USR a rămas singura forță de opoziție modernă și europeană din Parlamentul României. Coaliția lui „Nicu și Marcel”, patronată de un președinte care a uitat ce funcție ocupă, ne-a adus doar inflație, taxare excesivă, rate duble la credite și alimente de bază care sunt mai scumpe pe zi ce trece”.

Botez a dat ca exemplu un proiect propriu prin care a propus scutirea de plata asigurărilor de sănătate pentru tinerii sub 26 de ani care studiază, proiect respins de majoritatea PSD-PNL din Comisia de Buget-Finanțe a Senatului. „Alte proiecte USR precum interzicerea păcănelelor lângă școli sau înființarea unui registru al securiștilor nu au fost susținute de guvern sau au fost respinse în plen. Este clar că această majoritate are o aversiune față de proiectele bune, iar rezultatele nefaste vor fi resimțite de toți cetățenii” a arătat parlamentarul USR.

În contextul în care ratele la credite au crescut foarte mult, până la a se dubla, iar alimentele s-au scumpit cu peste 22,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, Botez a arătat că partidul său a susținut oprirea risipei banului public și reducerea taxelor pe muncă, însă s-a lovit continuu de opoziția actualei puteri. Una dintre măsurile susținute a fost posibilitatea folosirii tichetelor sociale pentru achiziționarea de medicamente, însă nici aceasta nu a primit susținerea celor de la PSD și PNL.

„Din fericire, putem vorbi despre lucruri bune la nivel local, în municipiul Vaslui, unde USR este parte a majorității locale. Bugetul municipiului a fost adoptat recent, iar acesta prevede investiții în beneficiul tuturor vasluienilor. Parcuri de joacă, investiții în curțile grădinițelor, dotări pentru școli, evenimente pentru tineri, 100 de apartamente pentru tineri – acestea reprezintă doar o mică parte din investițiile prevăzute în noul buget. Aș vrea să menționez că o parte din acestea sunt posibile datorită PNRR, proiectul de țară scris de USR cât a fost la Guvernare.”, a spus Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui, care a arătat că are intenția de candida pentru funcția de primar la următoarele alegeri locale. „Guvernarea neproductivă și neperformantă a PSD-PNL este resimțiită de către vasluieni”, a arătat Mândru.  

„La nivel județean, activitatea noastră s-a concentrat pe transparentizarea activității  instituțiilor publice locale. În 2023, la fel ca și în anul care tocmai a trecut, vrem să orientăm activitatea Consiliului Județean către rezolvarea de problemelor reale cu care se confruntă vasluienii. De aceea, mereu am susținut alocarea resurselor financiare către proiectele necesare comunității. Consilierii județeni USR vor asigura în continuare o opoziție reală, constructivă și responsabilă în fața cetățeanului”, a declarat Iuliana Teslariu, consilier judean din partea USR.

„Ne propunem să deschidem un nou ciclu de comunicare cu vasluienii în care să explicăm, deschis și complet, eșecul actualei guvernări. De asemenea, la nivel județean, vom prezenta transparent activitatea noastră în slujba cetățenilor. Deși observăm că la nivel național, avem parte de o presă care închide ochii din ce în ce mai mult la eșecurile PSD-PNL, USR va rămâne vocea care va transmite mereu adevărul” a conchis președintele USR Vaslui, Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.