Negreștiul a trecut la iluminatul modern

Cristinel Rusu, primarul Negreștiului, a anunțat montarea a 900 de lămpi LED în oraș, în viitorul apropiat urmând să fie montat, de asemenea, și sistemul de telegestiune.

„Începem anul 2023 cu noi investiții. Săptămâna aceasta a fost finalizată acțiunea de montare a lămpilor de iluminat moderne cu LED. Peste 900 de lămpi au fost montate în tot orașul Negrești și în satul Valea Mare. Beneficiem acum de un iluminat modern, cu LED pe toate străzile din orașși din Valea Mare. În următoarele două luni va fi montat sistemul de telegestiune și acest proiect va fi finalizat. De precizat că pentru celelalte cinci sate aparținătoare avem depus proiect de finanțare la AFM și sperăm ca în acest an să fie evaluat și finanțat”, a transmis primarul orașului Negrești, Cristinel Rusu. „De precizat că pentru celelalte cinci sate aparținătoare avem depus proiect de finanțate la AFM și sperăm ca în acest an să fie evaluat și finanțat”, a completat edilul.

Valoarea totală a investiției în iluminatul public din Negrești se ridică la 1.479.334 lei, 40% din suma totală fiind suportată de la bugetul local.

Proiectul a fost depust în 2020 în cadrul programului destinat iluminatului ecologic în orașele si comunele din România, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Puterea instalată totală a sistemului este de 30.05 kW, rezultând o economie de energie de 78,48%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.