„Trenul Unirii” va trece și în acest an prin Barlad și Vaslui

Românii sărbătoresc astăzi, 24 ianuarie, împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ca în fiecare an, „Trenul Unirii” va pleca din București pentru a ajunge în Iași, la Bârlad și Vaslui va fi aștepta de oficialități locale și de numeroase persoane, care vor încinge hora chiar pe peron.

Printre cei care vor marca astăzi primul pas către înfăptuirea statului național unitar român, „Unirea Mică”, se numără angajații feroviari, care o vor face într-un mod aparte, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți. 

Ca în fiecare an, „Trenul Unirii” va pleca din București pentru a ajunge în Iași, simbilizând astfel unirea celor două provincii românești, așa cum s-a înfăptuit aceasta în urmă cu 164 de ani.

La Bârlad și Vaslui „Trenul Unirii” va fi așteptat de oficialitățile locale, ca și de numeroase persoane, care vor încinge hora chiar pe peron.

,,Trenul Unirii”, așa cum a fost numită de către CFR simbolic garnitura IR 1661, pleacă astăzi din Gara București Nord către Iași, la ora 6:25, cu opriri la Ploiești Sud (la ora 7:01), Buzău (8:07), Focșani (9:10), Tecuci (9:51), Bârlad (10:37), Vaslui (11:18), Bârnova (12:00) și Iași (12:23).

La Bârlad și Vaslui, timp de câteva minute, cât va staționa garnitura în gară, difuzoarele instalate pe clădirile gărilor vor difuza cântecul „Hora Unirii”, pe versurile lui Vasile Alecsandri, astfel că autoritățile locale și cetățenii simpli se vor putea prinde în horă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.