Vasluiencele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, nominalizate la Gala „Sportivul anului 2022”

Pentru rezultatele deosebite obținute anul trecut, canotoarele Iuliana Buhuș (27 ani, din comuna Alexandru Vlahuță), legitimată la CS Dinamo București, și Adriana Ailincăi (23 ani, din comuna Văleni), legitimată la CSM Călărași, se află printre sportivii români nominalizați pentru Gala „Sportivul anului 2022”.

În cadrul Galei „Sportivul anului 2022” organizată, în premieră, de Ministerul Sportului, vasluiencele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, au fost nominalizate de Asociația Presei Sportive din România la premiul „Echipa anului – sporturi individuale feminin”, pentru titlul de campioană europeană și mondială obținute anul trecut cu echipajul de opt rame plus cârmaci (8+1).

Pentru prima dată, Ministerul Sportului îi va premia pe cei mai buni sportivi din țară care s-au remarcat în anul 2022 la competițiile internaționale de profil.

Celebrarea înaltei performanțe sportive prin Gala „Sportivul Anului” își propune să devină tradiție. Prima ediția a evenimentului va avea loc pe 26 ianuarie, la Opera Națională din București, cu participarea unor nume sonore, atât din sport, cât și din alte domenii, precum și a oficialilor de cel mai înalt nivel.

În cadrul Galei, vor fi acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obținute de sportivi pe parcursul anului 2022. Selecțiile la cele 14 categorii și desemnarea câștigătorilor sunt realizate de partenerul Ministerului Sportului la acest eveniment, Asociația Presei Sportive din România, care numără aproape 300 de membri. Câștigătorii vor fi anunțați pe 26 ianuarie.

Printre sportivii nominalizați se numără și două vasluience. Este vorba despre canotoarele Iuliana Buhuș (27 ani, din comuna Alexandru Vlahuță), legitimată la CS Dinamo București, și Adriana Ailincăi (23 ani, din comuna Văleni), legitimată la CSM Călărași, ambele componente ale lotului de Seniori a României.

Cele două au fost nominalizate la categoria „Echipa anului – feminin sporturi individuale”, alături de celelalte componente ale bărcii de 8+1 (Magdalena Rusu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu). Nominalizarea se datorează titlului european cucerit în cadrul Campionatului European de Seniori (Munchen, Germania) și titlului mondial cucerit la Campionatul Mondial de Seniori (Racice, Cehia).

La aceeași categorie, au mai fost nominalizate încă două echipaje tot din canotaj: barca de dublu vâsle (Simona Radiș și Ancuța Bodnar – campioane europene și mondiale, cea mai bună barcă feminină în 2022) și barca de dublu rame (Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu – campioane europene).

„Noul an vine cu noi obiective importante și ne dorim ca rezultatele de excepție de anul trecut să deschidă calea pentru unele la fel de bune în 2023. De aceea, vrem ca 2023 să ia startul cu o recunoaștere a meritelor deosebite ale sportivilor români de pe tot parcursul anului trecut, cel mai bun an al sportului românesc din ultimele decenii. Această realitate, care ne-a adus atâta bucurie tuturor, are în spate munca, sacrificiile, eforturile și devotamentul unor oameni care merită aprecierea și recunoștința noastră. Este momentul lor. Să le fim alături și să-i onorăm!”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

Celelalte 13 categorii la care vor fi acordate trofee sunt: „Sportivul anului”, „Sportiva anului”, „Antrenorul anului”, „Antrenoarea anului”, „Sportivul anului în sport paralimpic”, „Sportiva anului în sport paralimpic”, „Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiții internaționale în România”, „Echipa anului – sporturi de echipă masculin”, „Echipa anului – sporturi de echipă feminin”, „Echipa anului – sporturi individuale masculin”, „Premiul special al Ministerului Sportului / Legenda sportului”, „Tinere talente feminin” și „Tinere talente masculin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.