Partidul Dianei Șoșoacă nu are viitor la Vaslui: Președintele și-a dat demisia

Președintele partidului Dianei Șoșoacă din județul Vaslui, Tiberius-Daniel Nechita, și-a dat demisia din formațiunea politică acuzând „atitudinea nefirească și autoritară a conducerii”, dar și „un vocabular nedemn”.

Trecut prin mai multe partide, candidat independent pentru Consiliul Local Bârlad și candidat al Pro România la Primăria municipiului Bârlad la ultimele alegeri locale, Tiberius-Daniel Nechita și-a dat demisia recent din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului S.O.S România, condus de Diana Șoșoacă.

Apărută pe scena politică prin partidul AUR, Diana Șoșoacă s-a certat cu foștii colegi din acest partid până a ajuns să fie exclusă. Acum s-a certat și cu liderii din formațiunea S.O.S. România.

La doar jumătate de an de la schimbarea politică, mai mulți vicepreședinți de la nivel național și președinți de filialele județene au luat decizia de a pleca din partid acuzând conducerea Dianei Șoșoacă.

„Am un anunţ de făcut în ceea ce mă priveşte. De astăzi, vă anunţ că sunt membră a Partidului S.O.S. România”, a transmis atunci Șoșoacă. La doar câteva luni de la acest anunț, nouă membri cu funcții de conducere și-au prezentat demisia din Partidul S.O.S. România, acuzând că membrii conducerii au o atitudine nefirească și autoritară, dar și un vocabular nedemn.

În comunicatul emis, foștii membri ai partidului au ținut să menționeze că și-au dat demisia și nu au fost dați afară, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Ei au spus că gestul lor a fost unul îndelung gândit și analizat, mai ales după ce s-a petrecut în ultimul timp la nivelul conducerii.

„Văzând cu părere de rău, din ce în ce mai des acte dictatoriale nedemne de persoane care se consideră educate și care fac bravadă de un patriotism de fațadă, am considerat că locul nostru nu mai este în Partidul S.O.S. România. Nu a fost un gest ușor, după o muncă asiduă, în echipă, ci a fost luat cu deplină maturitate politică. Considerăm că nu ne putem regăsi într-un proiect politic care tinde să devină tot mai mult o manifestare egocentrică a unor persoane care și-au trecut aproape pe persoana fizică un partid care la început a reprezentat o speranța pentru toți românii care-și iubesc țara, și care au crezut că vremea schimbării a venit”, se arată în comunicat.

Aceștia spun că majoritatea filialelor partidului s-au realizat prin forțele lor proprii și este trist să se constate că se fac anumite gesturi care nu sunt în concordanță cu activitatea și principiile unui partid politic, care se vrea a fi patriotic.

„Cu siguranță, în viitor ne vom regăsi tot împreună într-un proiect politic care va reprezenta un model de românism, de patriotism autentic, nu de fațadă, care va genera un curent cu adevărat suveranist în care țara și interesele locuitorilor să fie pe primul loc, și nu numai resursele care stârnesc atât de mult interese străine de țară”, au încheiat aceștia comunicatul.

Pe lângă antreprenorul bârlădean Tiberius – Daniel Nechita au mai demisionat din partid avocatul Dobre Cristina, fost președinte al Filialei Județene Prahova a Partidului S.O.S. România, fost vicepreședinte al Partidului S.O.S. România; Simoiu Maria, fost președintele Filialei Județene Argeș a Partidului S.O.S. România, fost vicepreședinte al Partidului S.O.S. România; Ilie Hălmaciu, fost președintele Filialei Județene Sibiu a Partidului S.O.S. România, fost vicepreședinte al Partidului S.O.S. România; Tomoioagă Stela, fost președintele Filialei Italia a Partidului S.O.S. România; Apostol Ștefan Iulian, fost vicepreședinte al Partidului S.O.S. România, vicepreședinte al Filialei Italia a Partidului S.O.S. România; Stoica Iuliana, fost trezorier al Partidului S.O.S. România, fost vicepreședinte a Filialei Județene Prahova a Partidului S.O.S. România; Hapca Andreea, fost președintele Filialei Belgia a Partidului S.O.S. România; Strugar Leonard-Ioan, fost vicepreședinte al Filialei Județene Sibiu a Partidului S.O.S. România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.