Bârlădenii vor plăti taxe mai mari în acest an

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Bârlad s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a vota taxele și impozitele pe anul 2023. Cu această ocazie s-a anunțat și scumpirea taxei pentru gunoi: persoanele fizice din Bârlad plătesc un tarif de 11 lei/persoană/lună (cu TVA).

Consilierii locali bârlădeni au aprobat în ședința ordinară din 21 decembrie 2022, majorarea taxei pentru gunoi începând cu 1 ianuarie 2023. Taxa specială de salubritate va fi de 12 lei/persoană/lună (cu TVA). Taxele și impozitele pe terenuri, clădiri, mașini, au rămas la nivelul anului trecut, fiindu-se adăugată doar rata inflației, de 5,1%.

„Necesitatea și oportunitatea inițierii acestui proiect a fost determinată de Hotărârea AGA a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Vaslui nr. 11/19.12.2022 privind aprobarea cuantumului taxei speciale de salubritate pentru anul 2023 în județul Vaslui. (…) Se propune astfel aprobarea taxei speciale de salubritate, aferentă anului 2023, pentru persoanele fizice din Bârlad la valoarea de 12 lei/persoană/lună cu TVA inclus, față de 11 lei/persoană/lună aprobată prin HCLM nr. 7/30.01.2020. Cuantumul taxei speciale de salubritate se stabilește anual și poate fi ajustată/modificată oricând pe parcursul anului dacă apar influiențe de ordin economic, cu aprobarea Consiliului Local Bârlad”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.