Ipocrizia ticăloasă a liderilor politici vasluieni şi albirea liderului suprem Klaus Werner Iohannis

Eşecul dezastros generat de respingerea aderării României la spațiul Shenghen, începând cu 1 ianuarie 2023, la întrunirea Consiliului de Justiție si Afaceri Interne din 8 decmbrie a.c. a stârnit, pe bună dreptate, nemulțumire și frustrare în rândul românilor de pretutindeni, care au simțit nevoia să răbufnească și să-şi canalizeze frustrarea şi indignarea într-o anumită direcție, căutând vinovați.

Aşadar, cei implicați în procesul de aderare și care au condus relațiile diplomatice (Klaus Iohannis, președintele României, şi șeful politicii externe, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, Lucian Bode, ministrul Afacerilor interne, Marian Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Viena) s-au trezit deodată cu un hoit în grădina de salăți a PNL. În traducere, ultima şansă pentru Iohannis (PNL) de a se putea nota o reuşită a mandatului său în cartea de istorie a statului român.

Pentru a se evita eventuale demisii şi o mânjire cu noroi a elitei PNL au venit rapid cu găselnița: ,,Boicotul Austriei si al companiilor austrice”, lansată oficial prin trompeta de serviciu a PNL, Rareş Bogdan. La acest strigăt de luptă împotriva cotropitorilor austrieci s-au aliniat românii naivi și săraci cu duhul care, în continuare, cred că prin aceste metode copilăreşti putem noi „juli” interesele economice ale Austriei în România și vom scoate noi BCR, OMW și Raiffeisen afară, după care vom naționaliza Petrom OMW fix așa cum au făcut comuniştii în ’47.

Politicienii din Vaslui au stat ei la cutie o zi-două, după care publicația de casă a PNL, Vremea Nouă, lansează în forță: Daniel Buzamăt, nu știu ce pe la Reiser LDP Bârlad, rupe toate contractele cu OMW, le face bucățele mici-mici, le dă foc și le aruncă în toaletă. Maaaamă! …Vasluienii au comentat mai mult decât la Viorel și Vulpița. De la amorezul înfocat, care era Daniel Buzamăt prin Vremea Noua anul trecut, a devenit erou național. Noroc că nu a nins, că îi faceau vasluienii o statuie temporară prin fața Primăriei de la Bârlad.

Și apoi au sărit cu toții: Ciprian Tamaş, primar la Şuletea: să naționalizăm OMW Petrom, Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui: și eu mă aliniez poporului și încetez colaborarea cu băncile austriece. Apare chiar și prefectul Daniel Onofrei (PNL) cu directiva de la partid: „Nu trebuie să căutăm vinovații în interiorul României” (eu propun să ne uităm după vinovați în Republica Democrată Congo și Burkina Faso, că sigur vinovații stau ascunşi pe după vreun bananier ceva).

Explicații:

Austria nu este singurul stat care a votat pe față împotriva aderării României la spațiul Shengen. Olanda a votat împotriva Bulgariei și, cum România și Bulgaria au fost la pachet și Olanda a votat împotriva României.

Dacă celelalte 24 de state membre și-ar fi dorit cu adevărat aderarea României, puteau să apeleze diplomatic cu elemente de constrângere asupra celor două țări pentru a le convinge să voteze „pentru”.

Conform articolului 44, punctul 4, din Constituția României: ,,Sunt interzise naționalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenței sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură, discriminatorie a titularilor”. Deci, asta cu naționalizarea Petrom OMW e aruncată pentru fraieri.

Despre schimbarea furnizorilor de servicii bancare nu pot preciza decât că majoritatea românilor care dețin conturi la Raiffeisen sau BCR au și câte un descoperit de card sau un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar, iar schimbarea acestora implică plata unor comisioane de rambursare anticipată a căror valuare este direct proporțională cu valoarea creditului.

Instituțiile publice sau private care au contracte de furnizari servicii sau produse cu OMW sau OMW Petrom și doresc să respecte și clauzele de întrerupere a contractului care implică plata unor daune ale căror valoare este la fel direct proporțională cu valoarea contractului. Persoanele fizice care nu mai doresc să alimenteze de la OMW sunt puşi în situația în care nu pot alimenta de la LuKOIl, deoarece aparține ruşilor și e politically incorrectly, nu pot alimenta de la MOL, deoarece aparține ungurilor, și Viktor Orban e un naționalist cu viziuni de secol XIX. Ce le rămâne e Rompetrol, unde prețurile sunt cele mai piperate. Și cum carburanții s-au scumpit…

Concluzie: Românii îşi merită soarta, deoarece nu au ajuns la maturitatea de a discerne o diversiune mediatică prin care se distrage atenția de la cauzele reale ale unui eşec politic. Amintiți-vă cât de uşor au fost manipulați împotriva ordonanței care impunea o taxa de 2% pe cifrele de afaceri ale companiilor multinaționale (aici intrau și OMW, și BCR, și Raiffeisen) o măsură care era aplicată respectând legislația europeană.

Autor: Lucian Ștefan Păduraru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.