Tot mai mulți copii vasluieni se îndreaptă către tenis, unii ajungând la performanță

Peste 50 de copii din municipiul Vaslui joacă tenis în cadrul Clubului Sportiv Tenis Club Vaslui”, participând la concursuri naționale și internaționale. Cel mai valoros dintre ei, David Burac, de 13 ani, a fost chiar al doilea din țară. Primăria Vaslui sprijină dezvoltarea acestui sport, chiar dacă a fost mai puțin practicat la noi până acum.

„Avem o sală cu un teren de tenis și patru terenuri în aer liber. Clubul este afiliat la Federația Română de Tenis. Avem peste 50 de copii care joacă tenis în cadrul clubului, iar cei mai buni sunt legitimați și participă la concursuri naționale și internaționale”, spune Mihai Volusniuc, președintele Asociației Clubul Sportiv Tenis Club Vaslui. 

În decursul timpului, de când tot mai mulți copii și părinții lor au început să fie tot mai interesați de acest sport, câțiva jucători au obținut rezultate remarcabile la competițiile la care au participat.

Până acum cel mai valoros a fost David Burac, născut în 2009, care este selectat în lotul național la categoria sa de vârstă. David a ajuns anii trecuți printre primii 5-10 din țară, la un moment dat fiind chiar numărul doi. Joacă mai puțin în compețitiile interne și mai mult în cele internaționale, pentru că visul său este să ajungă jucător profesionist. „La tenis cheltuielile sunt mari și sunt suportate în principal de părinți. David Burac a început tenisul la 4-5 ani. S-a remarcat de mic prin îndemânare și atenție. Acum se antrenează 12 ore pe săptămână de tenis și 5 ore de pregătire fizică. De puțin timp face și pregătire mentală, cu un psiholog. Nu neglijează nici școala. Părinții său îl sprijină din toate punctele de vedere și colaborez foarte bine cu ei”, spune Mihai Volusniuc. 

„David este cel mai talentat elev pe care l-am avut și cred că are potențial să ajungă profesionist. Are calitățile necesare pentru tenis și se antrenează cu seriozitate. Trăiește într-un mediu propice performanței, într-o familie echilibrată, care nu pune presiune, în schimb îl susține și îl încurajează. Urmează ani dificili, cu cheltuieli mari, dar sperăm să reușim și suntem încrezători! Mulțumim și profesorilor de la școală, și în special dirigintei, care înțeleg situația și îl învoiesc când are concursuri”, a mai adăugat Mihai Colusniuc, care spune că, în acest moment, de la acest copil în special are așteptări foarte mari, sperând că în câțiva ani să ajungă să joace turnee profesioniste.

Îmbucurător este însă și faptul că municipiul Vaslui are potențialul de a da clubului mulți copii talentați pentru acest sport. Iar Clubul Sportiv „Tenis Club Vaslui” iese în întâmpinare. „Mi-am propus pe viitor să organizez selecții pentru că îmi doresc să fie mai mulți copii la performanță”, spune președintele clubului.

Tenisul de câmp practica la acest nivel este o noutate pentru municipiul Vaslui, dar Primăria s-a implicat și a sprijinit prin proiecte dezvoltarea acestui sport. Mihai Volusniuc mulțumește municipalității și speră că tot mai mulți copii vasluieni se vor îndrepta către acest sport. „Vasluiul nu este un oraș cu tradiție în tenis și asta se simte. Sper ca în timp asta să se schimbe și sper, de asemenea, cu concursul elevilor care se formează, să ajungem un club de prestigiu”, a mai spus președintele de club.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.