Elevii ce provin din familii cu venituri mici pot depune cereri pentru „Bani de liceu”

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu” se acordă pe bază de cerere, formulată de elev, cu autorizarea reprezentantului legal.

Cererile se depun în perioada 15-25 septembrie, la unitatea de învățământ la care elevul este înscris.

Pentru întocmirea dosarului, sunt necesare câteva documente, printre care o cerere tip, adeverință cu venitul brut al părinților și al membrilor de familie pentru lunile iunie, iulie și august, un certificat din care să rezulte dacă membrii familiei dețin bunuri impozabile, cărțile de identitate ale părinților și fraților, adeverința de elev și cod IBAN scanat cu contul bancar al elevului. În cazul elevilor care nu locuiesc în municipiul Suceava este necesară o anchetă socială, pe care o întocmește primăria de domiciliu.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un licean pentru a fi declarat eligibil sunt venitul brut pe membru de familie mai mic de 500 lei, să nu acumuleze mai mult de 20 de absențe lunar și să nu aibă media la purtare scăzută. Oricare abatere atrage suspendarea plății ajutorului financiar. Pentru stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, s-au luat în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepția alocației de stat, alocației suplimentare pentru familiile cu mulți copii, burselor de studii și burselor sociale, precum și a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

În data de 17 octombrie se afișează online lista beneficiarilor. Între 18 și 21 octombrie se vor putea depune contestațiile, iar între 22 și 25 octombrie, acestea vor fi rezolvate.

Sprijinul financiar, în cuantum de 250 de lei, se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.

Ministerul Educației Naționale desfășoară de 16 ani Programul național de protecție socială ”Bani de liceu”, prin care se acordă un sprijin financiar pentru elevii din învățământul liceal ce fac parte din familii cu venituri mici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.