Raisa Enachi, deputat AUR: „Coaliția de guvernare vinde totul pe nimic, de ce?”

„De ce, în marea criză energetică, Ministerul Energiei închide această capacitate de producție?! Oare a pus ceva nou în locul ei, iar românii nu știu?”, se întreabă deputatul AUR de Vaslui Raisa Enachi după vânzarea Termocentralei Mintia.

„Termocentrala Mintia a fost vândură cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investite 150 de milioane de euro, fiind în conservare pentru că nu respecta prevederile Uniunii Europene pe mediu”, scrie deputatul AUR de Vaslui Raisa Enachi, după ce guvernul a anunțat vânzarea la licitașie a termocentralei.

Parlamentarul vasluian oferă apoi cititorilor paginii sale de socializare un mic istoric al obiectivului economic: „Termocentrala Mintia intră în procedură de insolvenţă la data de 14 noiembrie 2019, era în conservare din vara anului 2021, deoarece nu respecta prevederile Uniunii Europene de mediu”, pentru a preciza că nu este vorba doar despre vânzarea în sine a capabilităților de producție: „Termocentrala Mintia este compusă din terenuri pe o suprafaţă de 3.297.807 mp, construcţii, precum şi bunurile mobile şi echipamentele aferente”.

„Centrala dispune de cinci grupuri energetice destinate producţiei de energie electrică şi termică. La licitația din 26 august a.c. s-a prezentat un singur ofertant – reprezentantul Mass Global Energy Rom (partea unui grup irakian), companie înfiinţată special pentru această achiziţie”, mai scrie parlamentarul, care, în finalul mesajului său, se întreabă: „Coaliția de guvernare vinde totul pe nimic. De ce? De ce, în marea criză energetică, Ministerul Energiei închide această capacitate de producție, oare a pus ceva nou în locul ei, iar românii nu știu?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.