Municipiul Vaslui va avea un centrul pentru ivestigarea violenței copiilor

La cererea procurorului general al României, Gabriela Scutea, în municipiul Vaslui va fi înființat un centru pentru investigarea violenței copiilor.

La cererea expresă a procurorului general al României, Gabriela Scutea, municipiul Vaslui va avea un centru integrat pentru sprijinirea investigării violenței copiilor.

S-au făcut deja primele demersuri pentru înființare. În acest sens, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a solicitat municipalității sprijinul pentru acordarea în folosință a unui spațiu, care va fi amenajat în colaborare cu Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale (VIS) în scopul implementării Proiectului „Loc de Adevăr”.

Autoritățile locale au identificat spațiul situat în str. Republicii, bl.350, sc. B, parter, ce aparține domeniului privat al municipiului Vaslui.

Astfel, avându-se în vedere caracterul public al instituției solicitante și a activităților ce se vor desfășura, acest spațiu va fi dat în folosință gratuită către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, cu destinația de Centru integrat pentru sprijinirea investigării violenței copiilor, pe întreaga perioadă de existență a acestuia. Pentru folosința gratuită a spațiului se va încheia un contract de comodat între municipiul Vaslui în calitate de comodant și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui în calitate de comodatar.

„Intentionăm să amenajăm camere de audiere de minori cu sprijinul a două asociații care s-au oferit să finanțeze integral atât amenajarea spațiilor, cât și dotarea cu tehnica necesară.

Am venit să sustin acest proiect întrucât am solicitat Consiliului Local Vaslui să ne aprobe darea în folosintă, cu titlu gratuit, a unui spatiu în care să facem aceste amenajări deoarece Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui nu deține un astfel de spatiu”, a declarat Ingrid Botezatu, prim-procurorul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.