Performanță deosebită a profesorului vasluian Dan Pracsiu

Coordonat de profesorul vasluian Dan-Narcis Pracsiu, de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii – una de aur şi trei de argint – la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia.

Alexandru Luchianov, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur şi primul loc în concurs cu 540 de puncte, iar Luca Perju-Verzotti, elev la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Andrei Robert Ion, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Alexandru-Radu Todoran, eleva la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, judeţul Hunedoara, au fost elevii români medaliaţi cu argint la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia..

Echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Vaslui – Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic – Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

Dan-Narcis Pracsiu coordonează loturile olimpice ale României însă din anul 2012, fiind selectat datorită rezultatelor remarcabile obținute la competițiile naționale și internaționale de elevii pe care îi coordonează.

La concursul din acest an au participat 52 de concurenţi din 12 ţări. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

La sosirea în țară a olimpicilor, ei au fost întâmpinați pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu. „În cursul acestei după-amieze, am întâmpinat şi felicitat, la Aeroportul „Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al ţării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/CEOI (24 – 30 iulie, Varazdin/Croaţia). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe. Este un rezultat remarcabil obţinut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa şi din lume”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu

În 2017, lotul olimpic de informatică al României, cu vasluienii Andrei Popa și Dan Pracsiu în componență, a obținut una dintre cele mai importante performanțe internaționale. La Ljubljana (Slovenia), țara noastră a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Europei Centrale de Informatică (CEOI), grație celor trei medalii de aur, din șase atribuite, și una de argint. Rezultatele au fost o premieră pentru învățământul românesc. Niciun alt echipaj nu a mai obținut până în acel an atâtea medalii de aur la CEOI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.