Gimnasta bârlădeancă Amalia Puflea, aur cu echipa și argint la individual la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Gimnasta bârlădeancă Amalia Puflea (15 ani) își continuă seria evoluțiilor bune, de această dată alături de echipa României de gimnastică artistică, din care face parte, la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia, cea mai importantă competiție a juniorilor.

Cele trei gimnaste din echipa României de gimnastică artistică au obținut aurul la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care a avut loc în Slovaciala, devansând reprezentativele Germaniei și Italiei. Bârlădeanca Amalia Puflea (centru) a obținut și argintul olimpic european la individual compus.

Ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduită de orașul Banská Bystrica, din Slovacia, între 24 – 30 iulie, se anunță de bun augur pentru reprezentativa de junioare a României la gimnastică artistică.

Miercuri, 27 iulie 2022, în urma concursului pe echipe, cele trei românce – Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Maneca-Voinea – au cucerit aurul, cu un total de 102.950 puncte. Podiumul a fost completat de reprezentativele Germaniei (102.500 puncte) și Italiei (102.150 puncte).

Amalia Puflea a evoluat foarte bine și la individual compus, unde a reușit să câștige o a doua medalie pentru România, pe cea de argint, cu un total de 51.650 puncte (sărituri – 13.250, paralele – 12.500, bârnă – 12.900 și sol – 13.000). Aceasta s-a situat la o zecime de aurul olimpic european, obținut de nemțoaica Helen Kevric (51.750 puncte). Bronzul a fost câștigat de franțuzoaica Lilou Viallat (51.650 puncte).

Aflată în ultimul an de Juniorat, atleta provine din Bârlad și și-a început cariera în cadrul secției de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache. Din octombrie 2018 este inclusă în lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, județul Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.