Vasluiul va avea cel mai modern bazin olimpic din Moldova

Aflată în faza licitațiilor, investiția pe care autoritățile locale o califică drept cea mai modernă din zona Moldovei, se va ridica la 100 de milioane de lei. Ultimele etape ale organizării licitației se desfășoară în aceste zile, iar, odată începute, lucrările vor dura 18 luni.

Compania Națională de Investiții, care va realiza obiectivul de la Vaslui, a publicat recent anunțul pentru serviciile de dirigenție de șantier. Societățile de construcții interesate pot depune ofertele până pe 5 august 2022, în cadrul unei licitații a cărui criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț”. Valoarea estimată este de aproape 633.000 lei.

Complexul sportiv modern va fi construit pe un regim de înălțime S+P+M (subsol + parter + mezanin) și va avea trei bazine de înot (1 bazin de 50×25 metri, pentru concursuri internaționale, 1 bazin de 25×12.5 m pentru antrenamente, 1 bazin de 25×12.5 m pentru copii), precum și toate spațiile anexe necesare. În timpul competițiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 înotători, 10 persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.), 989 persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială și 13 angajați, așa cum prevede proiectul finanțat de Ministerul Dezvoltării. Întregul obiectiv va avea o valoare totală de 97.129.000 lei. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 18 luni.

„Printr-un asemenea obiectiv, realizat la standarde europene și prin organizarea de astfel de evenimente naționale și internaționale, orașul nostru va avea o vizibilitate și adresabilitate sporite, ducând, pe termen mediu și lung, la o creștere economică și la crearea de locuri de muncă. Totodată, extinderea infrastructurii de agrement în municipiul Vaslui este un obiectiv important pentru toți cetățenii care vor dori să practice înotul, bazinul urmând a fi deschis vasluienilor, dar și locuitorilor Zonei Metropolitane sau din orașele învecinate municipiului nostru. Mulțumesc și pe această cale Companiei Naționale de Investiții pentru frumoasa colaborare și seriozitatea cu care a abordat solicitarea noastră!”,. a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.