Marile proiectele de infrastructură din județ, blocate

Drumul expres Tișița-Albița, șoseaua de centură a municipiului Vaslui, „drumul strategic”. Toate aceste proiecte sunt blocate în prezent, iar lucrările se desfășoară anevoios. Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, face o analiză a evoluției proiectelor de infrastructură din județ, spunând că trebuie să vină cu „vești proaste”: „Avem doar vorbe și verbe la viitor”.  

„Tișița-Albița e moartă și îngropată, nu a mai evoluat în nici un fel, iar la Centura ocolitoare a Bârladului e jale, pe șantier lucrează 5 oameni… de zor”, spune deputaul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, făcând o analiză a evoluției proiectelor de infrastrucutră din județul Vaslui. Astfel încât parlamentarul USR îi dă un calificativ și îl rebotează pe ministrul Transporturilor: „Grindeanu-PSD e ”STOPeanu” pentru infrastructura din Vaslui”.

„Pus în fața datelor de către Cătălin Drulă care cunoaște și supraveghează toate proiectele de infrastructură din țară, Grindeanu dă din colț în colț. Cât USR a fost la guvernare proiectele au evoluat și a existat transparență și predictibilitate, acum avem doar vorbe și verbe la viitor, vom face, vom executa, vom verifica, vom porni… dar despre lucruri făcute mai greu”, scrie Mihai Botez pe contul său de socializare.

„Prezentul îl îndurăm cu toții la Bârlad și e normal poate să înduri la un moment dat pentru a aștepta un rezultat bun, dar când doar înduri, fără perspectiva clară a unui final al condițiilor grele de trafic, parcă îți piere răbdarea”, completează Botez.

Deputatul USR arată că aceeași este și situația „drumului strategic”, artera rutieră din vestul județului la care se lucrează în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Vaslui. „E aproape mort și el, constructorul pentru ultima porțiune spune că probabil se va retrage din cauza costurilor ridicate ale materialelor de construcții, e același care lucrează și la centura Bârladului”, spune Botez, care arată că îi pare rău că vine cu toate aceste vești rele pentru vasluieni, dar aceasta ar fi realitatea în prezent.

Botez amintește de vizita pe șantierul Centurii Bârlad a consilierului personal al ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi, sătptămâna trecută, prilej cu care acesta s-a declarat nemulțumit de viteza mică de execuție a investiției. Într-o postare pe facebook, el spunea: „Din păcate, situația nu este deloc bună pe acest șantier, care are termen de finalizare decembrie 2023”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.