Primarul din Laza spune că medicul de familie a fost amenințat să renunțe la post

„Consternat și mâhnit”. Astfel se declară primarul din Laza după ce spune că medicul de familie pe care tocmai se pregătea să-l angajeze în comună a renunțat la post în urma mai multor mesaje de amenințare. Medicul Ligia Buhuș a refuzat însă să spună cine a amenințat-o, în vreme ce primarul Ionuț Adrian Pușcașu se declară hotărât să găsească medic, mai ales după ce, în octombrie anul trecut, a fost recepționată noua clădire a dispensarului .

„Sunt consternat și mâhnit”, le mărturisește primarul din Laza, Ionuț Adrian Pușcașu, concetățenilor săi, după o discuție cu medicul de familie pe care se pregătea să-l angajeze, care i-a mărturisit că a primit amenințări pentru a renunța la post.  

„După cum bine știți, din comunicarea mea, fostul medic de familie dr. Brujbu Isabella a renunțat la comuna noastră din diferite motive (lipsa înscrierii pacienților și oportunitatea unui contract în străinătate). Știind situația dificilă, am acționat imediat în acest sens imediat și în urma discuțiilor cu instituțiile competente (Direcția de Sănătate Publică și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate) am găsit un alt medic de familie în persoana doamnei doctor Buhuș Ligia. Am discutat cu dumneaiei, și-a dat acordul printr-o cerere că va veni la noi in comună să presteze ca medic de familie. Maine este ședința pe comisii a Consiliului Local Laza, iar în acest sens am inițiat un proiect de hotărâre prin care se concesionează spațiul de la dispensar. În cursul zilei de vineri 24 iunie am primit un apel telefonic de la doamna doctor prin care mi-a comunicat că renunță și nu mai vine la Laza. Motivarea dumneaei constă în faptul că a primit numeroase apeluri de amenințare că nu poate prelua comuna noastră”, spune primarul.

Edilul din Laza suspectează acum că și medicul care a renunțat la post la începutul acestei luni ar fi făcut-o din același motiv. „Oricât îmi doresc să rezolv problema medicului de familie, mi se pun piedici. De aici trag concluzia că și doamna dr. Brujbu a plecat tot din acest motiv. Voi continua să caut alt medic dar speranțele sunt mici deoarece nu se dorește ca la noi în comună să activeze un medic de familie”, le transmite primarul cetățenilor din Laza de pe contul său de socializare.

Întrebat telefonic despre care ar putea fi persoanele și care ar fi interesele din spatele acestor mesaje de amenințare pe care le-ar fi primit medicul, primarul nu a dorit să dea detalii, declarând că aceasta este decizia medicului Ligia Buhuș, care i-a spus doar că în aceste condiții este mai bine pentru ea să se retragă.

Ionuț Adrian Pușcașu a mai spus că este deja în discuții cu un alt medic și dorește să rezolve problema lipsei de asistență medicală pentru oamenii din comună, mai ales că în octombrie anul trecut au fost recepționate lucrările la noul dispensar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.