„Biblioteca de vacanță” la Biblioteca Județeană, în perioada 4 iulie – 15 august

În perioada 4 iulie – 15 august 2022, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui va organiza o serie de activități în cadrul „Bibliotecii de vacanță”.

Programul de vacanță are deja un trecut de 11 ani și este structurat pe mai multe ateliere, care răspund unor activități care este de dorit să le aibă un copil. Muzica, dansul, poveștile, pictura, informatica, curiozitățile matematice și geografice, limbile moderne, cunoașterea Uniunii Europene etc sunt activitățile propuse celor mici.

„Cred că cel mai important lucru pentru această vară este descătușarea după doi ani de pandemie. Biblioteca de vacanță a reprezentat și reprezintă, cred eu, un moment extraordinar din viața bibliotecii. Faptul că vacanța de vară pentru copii nu este un timp mort și pot veni la bibliotecă, pentru noi înseamnă creșterea lent a viitorilor cititori”, a declarat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Pe lângă atelierele la care participă, se încearcă o atragere a copiilor spre lectură, pentru ca peste ani aceștia să devină utilizatorii bibliotecii județene. Învățarea prin joc este în centrul acestor activități, iar prin participarea la ateliere se urmărește îndepărtarea copiilor de televizor și tabletă și o deschidere pentru socializarea direct, față în față, și nu prin intermediul telefoanelor.

„Este o muncă grea, iar la aceste activități participă mulți voluntari, profesori, personal din afara bibliotecii. Oamenii aceștia vin pentru că înțeleg cât de important este ca pe timpul vacanței de vară copiii să fie angrenați în activități care să le solicite implicarea intelectuală”, a mai spus Gelu Bichineț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.