Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui: „În România nu există o cultură de comunicare medic-pacient, medic-rudele pacientului”

0

Mulți români trec prin „lucruri groaznice, greu de imaginat” în spitale, spune deputatul de Vaslui Raisa Enachi, care, se pare, nu împărtășește sloganul privind „eroii din linia întâi”. Parlamentarul spune că unii medici nu au „cultura comunicării” cu pacienții și rudele lor, prin comportamentul lor ajungând să-i traumatizeze.

Multe sesizări venite pe AUR te Aude sunt despre medici și sistemul de sănătate. Unul din motivele importante este lipsa unei comunicări adecvate”, scrie deputatul AUR de Vaslui Raisa Enachi pe pagina sa de socializare, arătând că nu împărtășește sloganul privind „eroii din linia întâi”.

Parlamentarul vine cu un caz și un exemplu concret care a impresionat-o: „Așa este și cazul unui tată a 5 copii și a 11 nepoți, domnul Candu Costel din satul Bălțați, comuna Tătărăni, Județul Vaslui, internat la Spitalul Clinic de Pneumologie Iași. La apelul fiicei pacientului „… a răspuns un doctor pe un ton ciudat că pacientul se află într-o stare gravă și să se pregătească de ce este mai rău…”. Ne sesizează această poveste tristă Doamna Vlad Elena Minodota”.

„Este chiar înfricoșător să-ți imaginezi prin ce trec oamenii ajungând la spitale, se întâmplă lucruri groaznice, imposibil de imaginat. În România nu există o cultură de comunicare medic-pacient, medic-rudele pacientului, problemă apărută în mare măsură din cauza incertitudinii medicale”, mai scrie deputatul AUR.

„Mâine în situația lui se poate afla tatăl tău, treziți-vă!”, este apelul parlamentarului din partea AUR, formațiune politică care, după cum se știe, nu s-a conformat liniei oficiale privind măsurile restrictive și combaterea „pandemiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here