Tinerii vasluieni au șansa de a deveni artiști

0

Tinerii vasluieni care își doresc să cânte sau să danseze la un nivel profesionis își pot urma acest vis. Pe 16 octombrie ei pot participa, la Palatul Copiilor, la preselecția organizată de Corala Fantasia, care caută interpreți, în aceeași zi Centrul Culturii Tradiționale organizând, la Casa de Cultură, presecție pentru dansatori pentru „Hora Vasluiului”.

Copii de clasele IV-IX dorninici sa învețe mai multe despre muzica populara și cred ca au voce și pot cânta într-un cor sunt așteptați la preselecția organizată de Corola Fantasia pe 16 octombrie la Palatul Copiilor.

În aceeași zi, elevii din clasele IV-IX sunt așteptați la Casa de Cultură din Vaslui unde pot participa la preselecția pentru noi dansatori ai Ansamblului Hora Vasluiului

„Dansul popular românesc este o comoară cultivată din generație în generație, pe care avem datoria să o ocrotim și să o lăsăm moștenire copiilor noștri, ca mărturie a istoriei și a identității noastre naționale”, spun cei de la Centrul Culturii Tradiționale, organziatorii preselecției. 

„Preselecția care va avea loc sâmbăta viitoare va cuprinde urmatoarele probe:

– interpretarea obligatorie a piesei „Cântecul gamei” (îl găsiți în manualul clasei a V-a, inclusiv pe internet),

– fragmente din 2-3 cântece din repertoriul vostru,

– intonarea unei game – Do major sau la minor – în urcare și în coborâre,

– recunoașterea și intonarea unor sunete și intervale muzicale (după pian),

– recitarea unei strofe dintr-o poezie – la alegere”, trasmite Corala Fantasia, alături de mesajul: „Așteptăm elevi din clasele VI- IX dornici să facă parte familia Fantasiei!” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here