„Județul Vaslui nu va avea acces direct la infrastructură mare (drum expres/autostradă)”

0

„Județul Vaslui nu va avea acces direct la infrastructură mare (drum expres/autostradă)”. Este concluzia lui Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, vicepreședinte al Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, după ședința tehnică de luni a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Autostrada Vasluienilor”, adică drumul Tișița – Albița, nu va fi drum expres, ci un drum național modernizat. „Județul Vaslui va fi singurul județ din Moldova fără un acces modern la infrastructura mare din România”, tranșează tot el problema

Vestea bună este că drumul Tișița – Albița are șanse să primească finanțare europeană. Vestea rea, care o umbrește pe cea bună, este că acest drum către cea mai importantă vamă de la granița de est va avea „un profil de drum transregio (un fel de drum național mai modern)”, cum spune Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, vicepreședinte al Asociației „Moldova Vrea Autostradă”. „Autostrada Vasluienilor”, proiectul pentru care a militat aprins fostul deputat Daniel Olteanu, și care se află acum în faza studiului de fezabilitate, nu va fi nicidecum o autostradă, ci doar un drum național modernizat.

După ședința tehnică de luni a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în care s-au discutat proiectele de infrastructură mare din Moldova, Adrian Covăsnianu, cel propus de USR PLUS Iași în echipa guvernamentală ca recunoaștere a importanței pe care dezvoltarea infrastructurii în Moldova o are pentru noul Executiv, nu a avut concluzii deloc pozitive pentru județul nostru, după cum a mărturisit pe rețelele de socializare.

„După noile direcții din MT (Ministerul Transporturilor – n.) județul Vaslui nu va avea acces direct la infrastructură mare (drum expres/autostradă)”, scris Covăsnianu, pentru ca apoi să fie și mai tranșant: „Cu alte cuvinte, județul Vaslui va fi singurul județ din Moldova fără un acces modern la infrastructura mare din România”. 

„Astăzi, 27.09.2021, la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.) în format videoconferință a avut loc ședința săptămânală la care participă proiectanții, CNAIR, membrii societății civile și diverși politicieni”, a scris secretarul de stat. După ce expune autostrăzile și drumurile expres din zona Moldovei, proiecte în diferite stadii de implementare, Covăsnianu ajunge la „Drumul Expres Tișița-Albița (160 km)”, aflat în stadiul realizării studiului de fezabilitate, despre care spune, dintr-un bun început că a fost „un proiect ce nu s-a bucurat de atenția și mediatizarea altor proiecte similare”. 

„Tișița-Albița are aceleași “ingrediente” de eligibilitate pentru finanțare europeană precum Brașov-Bacău sau Ploiești-Brașov. 

Cu toate acestea, orice proiect de infrastructură majoră ce ar traversa județul Vaslui a fost ignorat, a avut o susținere politică locală discontinuă și s-a derulat dintr-o inerție contractuală. Cu toate acestea, am ținut să mențin acest proiect vital pentru Vaslui pe o linie de plutire în calitate de Secretat de Stat și persoană ce înțelege doleanțele și necesitățile județului Vaslui. 

Timp de 8 luni de zile în calitate de Secretar de Stat cu suport MT/CNAIR și implicit al proiectantului am găsit un compromis prin implementarea acestui proiect într-o manieră sectorizată pentru a maturiza acest proiect și dintr-o perspectivă de eficiență economică. Când am părăsit MT DX (Drum Expres) Tișița-Bârlad-Albița era preconizat/sectorizat spre implementare sub următoarea formă: a) Drum Expres pe relația Tișița-Bârlad Sud, b) Drum Expres pe termen mediu pe relația Bârlad Nord-Crasna, c) TransRegio pe Crasna-Huși-Albița. Conform informațiilor de săptămâna aceasta prezentate de CNAIR, proiectantului i s-a recomandat analiza întregului drum de la Tișița către cea mai mare vamă din estul României doar la un profil de drum transregio (un fel de drum național mai modern)”, scrie fostul secretar de stat. Apoi Covăsnianu concluzionează dezamăgitor pentru vasluieni: „După noile direcții din MT județul Vaslui nu va avea acces direct la infrastructură mare (drum expres/autostradă). Cu alte cuvinte, judetul Vaslui va fi singurul județ din Moldova fără un acces modern la infrastructura mare din Romania”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here