Consiliul Județean repartizează 7.000 de lei pentru drumuri

0

În ședința de astăzi, Consiliul Județean Vaslui va repartiza suma de 7.393 mii pentru continuarea lucrărilor la drumuri. Cea mai mare parte, 5.000 de lei, va reveni instituției, pentru reparația și întreținerea drumurilor județene, diferența ajungând în comunele care au lucrări efectuate și neplătite.

În ședința de mâine, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va lua în discuție un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale ale Județului Vaslui a sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021.

Suma de 7.393 care va fi alocată, dacă proiectul va fi aprobat, va veni în completarea sumei de 810 mii lei (câte 10 mii lei pentru fiecare unitate administrativ-teritorială), pe care consilierii au aprobat-o la începutul anului.

Suma de acum va acoperi doar aproape 10% din cât ar fi necesarul solicitat de primari. „Repartizarea a avut la bază solicitările primarilor, rezultând un necesar de 75.598 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor aferente întreținerii și reparațiilor drumurilor comunale”, se spune în motivarea proiectului de hotărâre.

Cea mai mare parte a sumei, 5.000 de lei, va fi alocată către CJ Vaslui, care are în administrare aproximativ 1.000 km de drumuri județene care generează cheltuieli semnificative de reparații și întreținere.

Diferența de 2.393 mii lei va fi repartizată către comuna Arsura – 200 mii lei, comuna Băcani – 200 mii lei, comuna Gârceni – 300 mii lei, comuna Ivănești – 300 mii lei, comuna Muntenii de Jos – 233 mii lei, comuna Rafaila – 160 mii lei, comuna Roșiești – 300 mii lei, comuna Ștefan cel Mare – 600 mii lei, comuna Vulturești – 100 mii lei.

„Toate aceste comune au lucrări executate și neplătite pe drumurile comunale. Aceste investiții au fost efectuate în baza unor contracte de finanțare cu Guvernul României și neonorate de acesta (FDI) sau au fost implementate cu fonduri europene și au nevoie de acești bani pentru cofinanțare pentru a recepționa investiția, în caz contrar riscând rambursarea tuturor sume atrase din surse externe”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here