Vasluiul, capitala șahului românesc

Constantin Grosu, președintele Asociației Județene de Șah Vaslui, anunță că, în perioada 15-24 octombrie, municipiul Vaslui va fi Capitala Șahului Românesc prin desfășurarea Campionatului Naţional de Şah pe Echipe de Seniori, Divizia A în organizarea Clubului Sportiv „Sergentul” Vaslui.

„Stimaţi vasluieni şi iubitori ai şahului din întreaga Românie. Începând de astăzi avem ocazia fericită să vă anunţăm oficial detalii despre istorica şansă a Vasluiului de a găzdui o competiţie de o grandioasă amploare: Campionatul Naţional de Şah pe Echipe de Seniori, Divizia A în organizarea Clubului Sportiv Sergentul Vaslui cu sprijinul sponsorului unic SC Radical Grup Vaslui”, scrie Constantin Grosu, președintele Clubului Sportiv „Sergentul”, pe contul său de socilizare promițând să revină cu detaliii, prezentarea cluburilor care și-au anunțat participarea.

„Începând de pe 14 octombrie, ziua Cuvioasei Parascheva, să-i întâmpinăm pe cei peste 100 de mari şahişti ai ţării, ce vor veni la Vaslui, cu ospitalitatea noastră strămoşească şi să le urăm: „Bun venit în frumosul nostru oraş Vaslui”. Aş dori să fim o echipă exemplară. Aşa să ne ajute Dumnezeu, iar Vasluiul să-şi capete un loc binedefinit pe harta şahului românesc. Să fim sănătoşi şi să auzim numai de bine!”, mai scrie Constantin Grosu, dascălul Școlii nr. 9 „Vasile Alecsandri” pensionar în urmă cu trei ani care de mai bine de trei decenii este un împătimit al sportuli minții.

Profesor la Cercul de șah de la Palatul Copiilor, Constantin Grosu este președinte al Clubului de șah „Sergentul” și, în același timp, președinte al Asociației Județene de Șah Vaslui. De pe aceste poziții, a organizat și organizează importante turnee pentru copii și seniori, competiții la care au participat sportivi din întreaga țară și nu numai.

De-a lungul timpului Constantin Grosu a pregătit generații întregi de elevi. „Am avut copii dintre cei mai buni. Unii au ajuns oameni cu pregătire înaltă. Mă pot declara mândru de ei”, spunea Grosu.

Printre distincțiile pe care le-a primit de-a lungul timpului este și I s-a înmânat, în anul 2006, Diploma „Gheorghe Lazăr”, clasa I, oferită de Ministerul Educației, pentru „merite deosebite în activitatea la catedră și pentru rezultate remarcabile avute în formarea și educarea tinerilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.