INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI

0

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Marți, 7 septembrie a.c., ora 14:55, un polițist al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, a observat un biciclist căzut pe marginea drumului european DE 581. Polițistul a oprit pentru a-i acorda primul ajutor și procedând la efectuarea de verificări a stabilit că biciclistul, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, a fost acroșat de un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care după ce l-a acroșat și-a continuat deplasarea spre municipiul Vaslui.

În baza puținelor detalii oferite de victimă, polițistul a reușit depistarea și imobilizarea autoturismului pe DE 581, în localitatea Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând astfel o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Biciclistul nu a suferit vătămări corporale în urma producerii evenimentului rutier.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

**

În data de 7 septembrie a.c., ora 23:50, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată cu privire la faptul că, în localitatea Pogănești, comuna Stănilești, judeșul Vaslui, un bărbat fără permis de conducere și aflat sub influența alcoolului se află la volanul unui autoturism înmatriculat în județul Vaslui.

De asemenea, în data de 8 septembrie a.c., ora 01:00, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată cu privire la faptul că, pe un drum public din localitatea Stănilești, conducătorul unui autoturism înmatriculat în județul Vaslui ar fi blocat un alt participant la trafic și l-ar fi lovit cu pumnul, în zona feței.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii deplasați la fața locului au depistat autoturismul înmatriculat în județul Vaslui implicat în eveniment și au identificat conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 21 de ani din comuna Stănilești, județul Vaslui.

În urma verificărilor efrectuate, s-a constatat faptul că, acesta figurează cu dreptul de a conduce vehicule suspendat. Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

 Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”  și ”lovirea sau alte violențe”.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here