Investiții importante în spitalele vasluiene

0

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a demarat prima licitație pentru dotarea Ambulatoriului, care va avea 23 de cabinete medicale și dotări în valoare de peste 10 milioane de lei. De la 1 august Spitalul municipal „Elena Beldiman” din Bârlad va face ecografii tiroidiene, după ce recent a achiziționat ecografe performante. Primăria Huși a reluat, la mijlocul acestei luni, licitație pentru atribuirea lotului 3, ultimul, de 374 mii lei, din cadrul proiectului europene în valoare de 4,47 milioane de lei prin care este dotat cu echipamente medicale noi Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian”.

Pe 15 iulie s-a încheiat licitația pentru loturile 1 și 2 din cadrul achiziției de echipamente medicale pentru Ambulatoriu Integrat al Spitalului Județean de Urgență. Loturile 1 și 2 privesc dotarea cabinetelor de Medicina Muncii și cel de Urologie cu echipamente medicale în valoare de 661.200 lei, iar firma câștigătoare se numește DTL Medical SRL.

Echipamentele medicale, 197 la număr, cu care va fi dotat Ambulatoriu vor fi achiziționate cu fonduri europene nerambursabile accesate de către Consiliul Județean Vaslui, achiziție divizată în 23 de loturi, pentru tot atâtea cabinete. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254,16 lei, din care 10.153.049,07 lei este asistenţa financiară nerambursabilă (7.252.177,91 lei contribuţia Uniunii Europene din FEDR şi 2.900.871,16 lei finanţare de la bugetul de stat) şi 207.205,09 lei este cofinanţarea din partea beneficiarului (Judeţul Vaslui – 2.785,01 lei şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui – 204.420,08 lei).

Prin modernizarea ambulatoriului adusă de echiparea cu aparatura medicală modernă se urmărește creşterea capacității de diagnosticare şi tratare a acesuia, ceea ce va avea efecte pozitive inclusiv asupra numărului de pacienţi care se vor prezenta pentru consultaţii la cabinetele medicale din Ambulatoriu. Numărul estimat al beneficiarilor va fi cel puţin egal cu numărul total de pacienţi înregistraţi în Ambulatoriul spitalului în anul 2017, adică 67.053 persoane.

Ecografii tiroidiene la Spitalul municipal „Elena Beldiman” Bârlad

De la 1 august, Spitalul municipal „Elena Beldiman” Bârlad va oferi servicii medicale noi, după ce unitatea a achiziționat recent mai multe ecografe performante.

Echipamentele medicale au fost repartizare către Ambulatoriu de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului municipal.

Ecografele performante vor ajuta în stabilirea unui diagnostic cât mai corect pentru pacienții care suferă de boli tiroidiene.

În prima etepă, investigațiile cu ecograful se vor realiza contra cost, însă spitalul caută soluții pentru ca în următoarea perioadă acestea să poată fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. 

Dotări de 4,47 milioane pentru Spitalul „Dimitrie Castroian” Huși

Ambulatoriu Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși va fi dotat cu echipamente medicale noi în cadrul unui proiect prin care se urmărește modernizarea și dotarea sa și cele mai bune servicii pentru pacienți.

Primăria Huși a reluat, la mijlocul acestei luni, licitație pentru atribuirea lotului 3, ultimul, în valoare de 374 mii lei, din cadrul proiectului europene în valoare de 4,47 milioane de lei prin care este dotat cu echipamente medicale noi Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian”.

Proiectul „Modernizarea și dotarea Ambulatoriul Spitalului Municipal «Dimitrie Castroian» Huși” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020. La începutul lunii februarie, Primăria Huși a scos la licitația achiziția a 83 de echipamente și dotări medicale de specialitate în vederea îmbunătățirii activității curente a ambulatoriului și creșterii calității actului medical pentru asigurarea funcționării și eficientizării serviciilor de sănătate publică. Licitația a fost organizată pe 5 loturi însă doar 4 au fost atribuite, lotul 3 rămânând neatribuit. Pe 19 iulie, Primăria a organizat licitație în urma căreia a fost atribuit și lotul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here