Județul Vaslui nu a primit niciun ajutor financiar de la Guvern pentru refacerea infrastructurii distrusă de calamități

0

Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 148.776.000 lei  din Fondul de intervenție aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021. Fondurile vor ajunge în 17 județe afectate de calamităţile naturale, adică 243 de unități administrativ-teritoriale a căror infrastructură a avut de suferit de pe urma ploilor torenţiale din această vară.

Deși a fost afectat de inundații care au produs pagube considerabile, „județul roșu”, cum este cunoscut Vasluiul, cu a sa conducere pesedistă, nu a primit niciun ban de la „Guvernul meu”, liberal, al președintelui Iohannis. Astfel încât nu se regăsește alături de cele 17 județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu-Mare, Tulcea și Vrancea.

„Este clar ca edilii nu au nicio speranță să primească acei bani pentru despăgubiri”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Dumitru Buzatu, președintele PSD al Consiliului Județean Vaslui.

Buzatu a acuzat Guvernul Cîțu deschis că a alocat fondurile discreționar, susținând numai anumite județe.

„În vara aceasta au fost câteva fenome naturale extrem de periculoase care au produs pagube. Administrațiile publice locale au întocmit documentațiile necesare pentru a fi sprijinite. Guvernul a inventat niște mecanisme noi, diferite de cele vechi. Guvernul Cîțu a inventat un mecanism de răspuns la solicitățile administrației locale, care face ca acest ajutos să nu mai vină niciodată. Hotărârea aprobată de Guvernul Cîțu trebuie tratată și la nivel parlamentar, de aceea l-am invitat la conferința de presă și pe deputatul Eduard Popica. De ce acest mecanism selectiv, care pe unii îi favorizează, iar alții nu au nici cele mai mici speranțe de rezolvare a problemelor?!”, a spus Dumitru Buzatu.

Deputatul Eduard Popica a spus că „județul Vaslui este marginalizat de actualul Guvern”.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care întocmește un raport pe baza constatărilor din teren, raport care este semnat de reprezentantul Guvernului în teritoriu și este apoi trimis la București. Se vehicula zilele trecute că acest raport nu ar fi ajuns la Guvern și că primarii și cei de la Consiliul Județean nu și-au făcut datoria. Nimic mai fals. Raportul este trimis de Instituția Prefectului. Eu sunt convins că rapoartele au fost trimise în timp util, însă județului Vaslui nu i s-a alocat niciun leu. Când a venit în vizită în județul Vaslui, premierul nu ne-a băgat în seama. Nu a vrut să stea de vorbă cu primarii din județ. Noi tragem un semnal de alarmă în sensul că județul Vaslui este marginalizat de actualul Guvern. În județul Vaslui sunt și parlamentari ai puterii, care nu spun nimic despre aceste aspecte. Și ei trebuie să se lupte, pentru că este nevoie de fonduri în județul Vaslui”, a declarat Eduard Popica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here