Eduard Popica, deputat de Vaslui: „Revocarea Avocatului Poporului este neconstituțională. Abuzurile la care este supusă România continuă”

0

După ce marți, 29 iunie 2021, Curtea Constituţională a decis, în unanimitate, că demiterea Avocatului Poporului de către Parlament este neconstituţională, deputatul PSD Eduard Popica a reacționat: „Vă spuneam acum 2 săptămâni despre cum am asistat în cadrul ședinței Comisiei Juridice și, ulterior, în plenul Parlamentului Camerei Deputaților, la una dintre cele mai nocive, dar și fără precedent fapte de execuție. Iată că am avut dreptate”.

Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) au analziat sesizarea depusă de Partidul Social Democrat în legătură cu hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. PSD a argumentat că hotărârea Parlamentului 36/2021 referitoare la revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională.

Marți, 29 iunie 2021, Curtea Constituţională a decis, în unanimitate, că demiterea Avocatului Poporului de către Parlament este neconstituţională.

„Dragi prieteni, vă spuneam acum 2 săptămâni despre cum am asistat în cadrul ședinței Comisiei Juridice și, ulterior, în plenul Parlamentului Camerei Deputaților, la una dintre cele mai nocive, dar și fără precedent fapte de execuție care putea crea un precedent extrem de periculos pentru instituția Parlamentului, și anume revocarea Avocatului Poporului, in prezenta doamnei Renate Weber. Iată că am avut dreptate cu tot ceea ce semnalam atunci și astăzi Curtea Constituţională a României a declarat, în UNANIMITATE, NECONSTITUȚIONALĂ revocarea din funcţie a Avocatului Poporului eliminând astfel un abuz asupra unei instituții fundamentale a statului”, a scris deputatul PSD Eduard Popica pe pagina sa de socializare.

„Dragi vasluieni, abuzurile la care este supusă România continuă, Guvernul României pregătind astăzi (pe surse), în ședința de Guvern, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență. Este pentru a doua oară în acest an când recurg la astfel de tertipuri pentru a-și rezolva problemele strict personale și a clientelei lor politice, nicidecum problemele cetățenilor acestei țări”, a mai scris parlamentarul vasluian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here