V-ați săturat de ploi? Vine canicula, cu temperaturi de 34 de grade la Vaslui

0

După ploile abundente din ultimele zile, vremea se va schimba radical în zilele următoare, iar temperaturile vor crește. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare, aducând în județul Vaslui temperaturi de până la 34 de grade Celsius.

De săptămâna aceasta vom scăpa de ploi, iar temperaturile vor crește până la pragul de caniculă.

Luni este posibil să mai consemnăm instabilitate atmosferică, în special în zonele de deal și de munte, iar la nivel local și în centrul, sudul și sud-estul țării.

Marți contăm pe o ameliorare în ceea ce privește aria precipitațiilor și mai ales cantitățile care au fost consemnate în această săptămână. De marți vom consemna și valori de temperaturi în creștere, de la o zi la alta, astfel încât să contăm pe valori, în special în partea de vest, sud-vest la început marți și miercuri, de 35-36 de grade Celsius, iar ulterior joi și vineri, cu extindere a valorilor de temperaturi în creștere și în zonele sudice și sud-estice, inclusiv în Capitală, 34-35 de grade Celsius.

De săptămâna aceasta vorbim de caniculă, pentru că pragul unei zile de caniculă în țara noastră înseamnă 35 de grade Celsius și coroborat cu umiditatea din aer, destul de ridicată, este posibil să consemnăm și un disconfort termic accentuat.

În județul Vaslui vremea se va încălzi săptămâna aceasta, temperaturile ajungând la 31- 32 de grade miercuri, joi și vineri și chiar 34 de grade la sfârșitul săptămânii.

La scara întregii țări se vor înregistra valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest.

În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade.

Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării.

Mai mult, disconfortul termic va fi accentuat, pentru că valorile de temperatură în creștere, asociate și cu un grad de umezeală a aerului în nanosferă, vor determina un indice temperatură-umezeală care cu siguranță va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here