Mihai Botez, deputat USR: „Îi invit pe primari să ofere cetățenilor posibilitatea de a plăti taxele on-line”

Doar 10 localități din județul Vaslui oferă posibilitatea vasluienilor să-și plătească taxele și impozitele cu ajutorul internetului, prin intermediul siteului ghiseul.ro. Este constatarea deputatului Mihai Botez, care le cere primarilor vasluieni să facă demersuri în acest sens.

„În acest moment, doar cetățenii din 10 localități din județul Vaslui își pot plăti taxele și impozitele prin intermediul site-ului ghiseul.ro”, constată deputatul USR Mihai Botez, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Este vorba despre municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, orașul Negrești, și comunele Bogdănești, Cădăești, Lipovăț, Pădureni, Vetrișoaia, Vinderei.

„Dacă locuiți într-una din cele 10 localități, vă puteți plăti taxele prin intermediul platformei și scutiți astfel un drum până la primărie. Primăriile din aceste localități trebuie să promoveze acest serviciu mai bine. În unele localități, o singură persoană a folosit pentru moment acest serviciu deși, cu siguranță, există mai mulți doritori”, scrie în continuare parlamentarul de Vaslui.

El le cere celorlalți primari, care nu au făcut nimic pentru ca cetățenii din localitățile pe care le conduc să beneficieze de această facilitate, să înceapă procedurile în acest sens, mai ales că acestea sunt simple.

„În ceea ce privește restul de 76 de localități, îi invit pe primari să înceapă demersurile de înregistrare în sistemul ghiseul.ro și să ofere cetățenilor posibilitatea de a plăti taxele on-line. Procedura este mai degrabă simplă, și se poate face urmărind pașii de aici https://www.ghiseul.ro/…/institutii/inrolare-institutie

Concomitent, vă puteți crea un cont pentru a vă plăti taxele către ANAF, indiferent dacă localitatea este înregistrată sau nu în sistem”, a mai scris Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.