Episcopul Ignatie, la concertul de Florii: „Cât de frumos este să ne adâncim în liniște, ca în felul acesta să nu ne lăsăm afectați de bruiajul lumii de astăzi!”

În după-amiaza Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, 25 aprilie 2021, a avut loc, în curtea Catedralei Episcopale din Huși, concertul tradițional prepascal „Iată, Mirele vine!”, organizat cu binecuvântarea și în prezența Părintelui Episcop Ignatie.

Evenimentul a avut loc în aer liber și a fost organizat cu respectarea regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Concertul a fost susținut de grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși, dirijat de domnul Vlad Mironescu.

La finalul concertului, în cuvântul de binecuvântare, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit dirijorului și membrilor grupului psaltic, despre care a afirmat că „prin concertele pe care le oferă, contribuie la viața culturală a județului Vaslui”.

Totodată, Ierarhul Hușilor a vorbit despre modul în care ar trebui să parcurgem săptămâna premergătoare Învierii Domnului:

„Cât de frumos este să ne adâncim în liniște, ca în felul acesta să nu ne lăsăm afectați de bruiajul lumii de astăzi.

Acesta a fost rostul acestui concert psaltic și acesta va fi sensul tuturor slujbelor din această perioadă atât de frumoasă și de profundă – adâncirea în liniștea lui Dumnezeu.

Avem nevoie de momente de limpezire lăuntrică, de pace dinspre gândurile noastre și de multă curăție în simțirile inimii noastre.

Cu acest gând să începem Săptămâna Mare. Este numită «Mare» pentru că în zilele acestea lucrează Dumnezeu-Omul, Iisus Hristos, pentru noi, oamenii. Se jertfește pentru noi și ne iubește cum nimeni altul, niciodată, nu ne-a iubit – în mod absolut”.

Să parcurgem Săptămâna Mare în tihnă, cu rugăciune, cu liniște foarte multă și cu desprindere de tot ceea ce ne deturnează de la cele ale credinței, ca în felul acesta să trăim intens marea sărbătoare a Învierii”.

De asemenea, Preasfinția Sa a amintit de faptul că concertul a fost dedicat tuturor copiilor care se află în atenția Caravanei «De Paști, aducem împreună lumină în suflete», derulată în această perioadă de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși:

Acest concert a fost dedicat copilașilor sărmani din județul Vaslui,  care în aceste zile primesc o fărâmă de bucurie prin intermediul campaniei demarate de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși: «De Paști, aducem împreună lumină în suflete».

Până acum, voluntarii Asociației, coordonați de părintele consilier Vladimir Beregoi, au ajuns la 800 de copilași, iar intenția este să ajungem la 2000 de copiii, pentru care ne-am pregătit.

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături, voluntarilor, oamenilor de bine din județ și din țară, cu precădere din Timișoara, prieteni ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, precum și românilor din parohiile din diaspora.

Episcopia Hușilor

Puteți urmări concertul accesând linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/episcopiahusilor.ro/videos/504805380877391

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.