Consiliul Local Municipal Bârlad, convocat în ședință extraordinară: se va discuta bugetul pe 2021

Miercuri, 28.04.2021, începând cu ora 13.30, consilierii locali ai municipiului Bârlad se vor întruni în ședință extraordinară. Ședința se va desfășura în sistem de video-conferință. Principalul proiect pe ordinea de zi va fi cel privitor la aprobarea bugetului local pe anul în curs. 

Bugetul local al municipiului Bârlad pe anul 2021 prevede la capitolul „Venituri” suma de 162.589,38 mii lei, iar la cel de „Cheltuieli” suma de 162.589,38 mii lei. Excedentul bugetar provenit din anul 2020, în sumă de 13.150,23 mii lei, va fi utilizat pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de „Dezvoltare”.

Bugetul este structurat pe două secțiuni:

– secțiunea de „Funcționare” cuprinde cheltuieli curente de funcționare a instituțiilor și serviciilor publice, cu o sumă totală  de 108.916,22 mii lei;

– secțiunea de „Dezvoltare” cuprinde cheltuielile cu investițiile, atât cele realizate de Primăria Bârlad, cât și cele pe care le vor realiza societățile comerciale și instituțiile sau serviciile publice din subordinea Consiliului Local Municipal Bârlad, cu o sumă tatală alocată de 53.673,16 mii lei.

Bugetul local pe anul 2021 prevede un fond de rezervă în sumă de 750 mii lei. 

Proiectul ordinii de zi al ședinței cuprinde și alte 2 puncte:

Proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de declasare din lista monumentelor istorice a imobilului identificat în lista monumentelor istorice la poziția nr. 198, Cod LMI VS II-m-B-06735, denumire Podul Verde, situat în str. Hamangiu Constantin nr. 26, Bârlad;

Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului Anual și aprobarea comisiei de evaluare pentru acordarea de finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Bârlad pentru acordarea de finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Bârlad, pentru anul 2021, în domeniile culture, tineret, sport, activitati cu specific social și culte religioase.

Ordinea de zi poate fi consultată la următorul link: https://drive.google.com/folderview…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.