Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni: „Cei care depozitează gunoi la marginea localităților, cursuri de apă, marginea drumurilor, pășuni vor primi sancțiuni maxime”

Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, s-a supărat din nou pe locuitorii comunei care aruncă gunoiul în locuri nepermise. În trecut, edilul a devenit celebru după ce presa națională la prezentat ca edilul care le trimite prin poștă înapoi sătenilor gunoiul aruncat la întâmplare. Acum îi muștruluiește pe cei „cu pretenții de gospodari” care fac asta și le promite „sancțiuni maxime”.

„Vă salut și revin asupra aspectului cu privire la depozitarea gunoiului, arătând că, în ultima perioadă salariații primăriei și beneficiarii Legii 416 făcând curățenie, am constatat că cei care depozitează gunoi la marginea localităților, cursuri de apă, marginea drumurilor, pășuni sunt persoane cu pretenții de oameni gospodari, au revenit în comună de la oraș, au lucrat în străinătate, salariați pe la instituțiile din comună s-au chiar beneficiari de ajutor social și atunci, mă întreb, oare e bine că pe de o parte să ai beneficii, avantaje de la primăria Hoceni și pe de altă parte să iți bați joc, să strici imaginea comunei și să poluezi mediul?”, scrie primarul comunei Hoceni, Vasile Țabără, pe contul său de socilizare, supărat la culme pe cei care poluează mediul și nu au respect pentru ceilalți aruncându-și gunoaiele la întâmplare.

În trecut, nu mai departe de mijlocul anului 2017, edilul a devenit celebru pentru modul cu totul original în care a procedat față de cetățenii care ăți lăsau gunoiul prin comună, și nu în locurile special amenajate. El trimitea locuitorilor comunei recomandate prin poştă pungile cu gunoaiele aruncate. Autorităţile locale căutau indicii asupra identității făptașilor chiar în punga de gunoi, precum facturi la electricitate sau chitanţe pentru plata impozitelor, iar apoiu le expediau pungile cu gunoi prin Poştă la adresele proprietarilor.

„În momentul în care sunt găsite astfel de pungi, este imposibil să nu găsim o chitanţă sau factură pe numele proprietarului. De regulă, nu este vorba de gunoi menajer, ci de alte deşeuri, însă nu considerăm normal ceea de fac. De aceea, le trimitem prin poştă aceste pungi, iar oamenii se laudă către vecini, înainte de a le desface, că au primit ajutoare de la Uniunea Europeană. Este o metodă foarte eficientă prin care localnicii renunţă, uşor-uşor, la astfel de practici nu tocmai corecte”, spune atunci primarul comunei Hoceni. 

Cheltuielile cu expedierea coletelor cu gunoaie prin poştă sunt suportate de către Primăria Hoceni.

Acum primarul revine și le transmite concetățenilor săi care continuă astfel de fapte reprobabile: „Vă garantez că toți cei care vor fi găsiți în astfel de situații vor primi sancțiuni maxime”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.