PLUS Vaslui și-a dat secera și ciocanul pe față

O „minută” de comunistă amintire, în genul celor făcute de răposatul Vasile Mihalachi la Consiliul Județean Vaslui, ne-au perplexat ochii aruncați, aseară, pe pagina organizației PLUS Vaslui. Tocmai se terminase o întâlnire între organizațiile USR și PLUS, unde, în esență, s-a discutat cum să facă să le dea la gioale mai bine pesedeilor din județ. La final, cei de la PLUS Vaslui au publicat un fel de comunicat de presă „model 1955”, care duhnește a politici de cadre învățate temeinic.

Începe curat și cursiv cu cine-ce-unde-când, parcă zâmbindu-ți de după colț Casa Scânteii: „Președinții filialelor județene ale partidelor USR și PLUS, deputatul Mihai Botez și Marcel Lăudatu, au organizat în cadrul Alianței USR PLUS o întâlnire informală, duminică, 7 februarie, la Centrul de Afaceri Vaslui. Au participat consilierii locali și județeni ai Alianței din întreg județul, precum și membri ai celor două partide”.

Comunicatul PLUS e atât de lemnos ca îl poți pune pe foc, ca să te încălzești un pic. I-auziți muncă de partid acilișea: „Au fost evidențiate aspectele generale ale vieții sociale și economice ale(?!) județului Vaslui, prin prisma programului de guvernare al USR PLUS. Apoi au fost prezentate câteva idei referitoare la modul în care trebuie acționat concret pe viitor, în plan administrativ, economic și social, pentru aplicarea programului de guvernare și s-au formulat sugestii de adaptare, provenite din activitățile curente ale participanților. Au fost trecute în revistă activitățile consilierilor locali și județeni ai Alianței și s-a analizat funcționalitatea alianței USR PLUS la nivelul UAT-urilor”.

Spartul minții a continuat plăcut, interesant, colocvial, tovărășesc. Mai trebuia adus Andrei Duban să dea flori la eveniment. „Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă plăcută de colaborare și de dezbatere colocvială, care a suscitat intens interesul participanților privind cerințele programatice și obiectivul de a livra fapte pentru cetățenii care ne-au acordat încrederea lor. Sugestiile formulate și ideile creatoare au scos în evidență implicarea participanților USR PLUS în viața comunităților și constituie teme serioase de muncă asiduă pe întreaga perioada a mandatului electoral”.

Teme serioase de muncă asiduă…?! Băi, voi sunteți cu capul?! Voi sunteți cei care NU trebuie să vă exprimați în felul acesta, să fiți deschiși la minte, citiți, spontani, inteligenți, creativi! Pe acest tip de comunicare a mizat întotdeauna Alianța USR PLUS.

Dar ce departe este Bucureștiul de Vaslui! Moscova pare chiar mai aproape din acest punct de vedere. Vă mănâncă Nea Mitică cu fulgi cu tot și cu un pic de prefect la desert! Vinovat nu e cel care a scris asta (pur și simplu trebuie luat de mână, suit într-un taxi și lăsat plângând în fața sediului PSD Vaslui), ci conducerea organizației PLUS care a aprobat așa ceva.

Dar tot răul spre bine: cu încă doi-trei „specialiști în comunicare” de genul ăsta, uite așa va înțelege și Dumitru Buzatu doctrina PLUS și, cine știe, poate câștigați în felul ăsta Consiliul Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.