O nouă ediție, a VIII-a, a Serbării Florilor, la Vaslui

34 de expozanți, agenți economici și instituții publice din județ, dar și oaspeți din țară ori din Republica Moldova vor transforma Centrul Civic al municipiului Vaslui într-o feerie a primăverii, a florilor și aranjamentelor florale. Este vorba de cea de-a XIII-a ediție a Expoziției cu vânzare „SERBAREA FLORILOR”, eveniment intrat deja în tradiția municipiului – reședință de județ.

Vineri, 17 mai 2024, începând de la ora 09.00, pentru trei zile, platoul Centrului Civic al municipiului Vaslui va fi locul din care vizitatorii vor putea achiziționa bulbi, flori în ghivece, material dendrofloricol și utilaje necesare îngrijirii spațiilor verzi, iar foaierul Casei de Cultură va deveni spațiu expozițional în care instituții publice își vor demonstra măiestria în arta aranjamentelor florale. Nu mai puțin de 34 de expozanți, agenți economici, și 6 instituții publice, participanți la SERBAREA FLORILOR, ediția a VIII-a vor da culoare, prin produsele prezentate, Centrului Civic al municipiului Vaslui, și bucurie în sufletul tuturor celor care, chiar dacă doar din curiozitate, vor trece prin zonă.

Noutatea acestui an o constituie prezența reprezentanților orașului Chișinău și a comunei Purcari, raionul Ștefan Vodă, din Republica Moldova, alături de Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, primăriile din Iași și Bârlad, Direcția Silvică Vaslui și GOSCOM SA Vaslui.

Publicul va putea admira și cumpăra specii de plante, arbuști, aranjamente florale, și vor putea cere sfatul specialiștilor pentru a-și îngriji florile preferate. Amatorii vor putea achiziționa inclusiv mobilier de grădină, sisteme de irigație automatizate, ori utilaje și unelte de grădinărit, iar specialiștii Grădinei Botanice din Iași vor desfășura și un atelier de lucru demonstrativ, în care vor fi prezentate tehnici de realizare a aranjamentelor florale, buchete pentru diferite evenimente, compoziții vegetale specifice unor tipuri de expoziții și festivaluri florale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.