Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, mesaj cu subînțeles după arestarea lui Buzatu: „Belșug de toamnă la Vaslui”

Fostul director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a postat pe rețeau X (fostul Twitter) un mesaj cu subînțeles (cum altfel?!) după arestarea președintelui PSD Vaslui Dumitru Buzatu, distribuind o postare de pe siteul vasluiazi.ro, „Vasluieni, poftiți la Târgul de Toamnă!”, la care a adăugat „Belșug de toamnă la Vaslui”, dovedind că nu a rămas …„străin” față de „manifestare”.

Într-o postare pe Twiiter, fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) a distribuit un articol de pe site-ul vasluiazi.ro, „Vasluieni, poftiți la Târgul de toamnă!”, care îi invită pe vasluieni să viziteze Târgul de Toamnă organizat de Consiliul Local Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui.

„Belșug de toamnă la Vaslui”, a scris Hellvig în postarea prin care a distribuit știrea referitoare la Târgul de Toamnă din Vaslui. Cititorii săi au perceput însă clar că Eduard Hellvig nu era câtuși de puțin interesat de Târgul de Toamnă din Vaslui, ci de „recolta” procurorilor Direcției Naționale Antocorupție (DNA), care l-au prins în flagrant pe președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui Dumitru Buzatu, filmându-l chiar în timp ce primea de la omul de afaceri vasluian Emil Savin, în trecut un apropiat al lui Buzatu (nu însă și al PSD, în cercurile sale afaceristul declarându-se „liberal” (ca și Hellvig)), o geantă în care se afla suma de 1,25 milioane de lei, bani aparținând chiar DNA.

Dumitru Buzatu a fost oprit de ofițerii anticorupție și procurorul de caz de la DNA Iași pe un drum județean, în timp ce se întorcea de la complexul privat de pescuit aparținând omului de afaceri cu nenumărate contracte cu CJ Vaslui, unde primise geanta cu banii de la afaceristul legat ombilical în trecut de instituția condusă de Buzatu, dar transformat acum în denunțător în dosar și cu care, ani la rând, președintele CJ Vaslui obișnuia să poarte lungi discuții în parcarea instituției (oare de ce nu în birou?!). Anchetatorii i-au blocat mașina, au ieșit în trombă și l-au scos din autoturism cu forța, după care i-au făcut o percheziție corporală, iar apoi i-au percheziționat și mașina, găsind geanta dată de afacerist și înșirând banii în portbagaj.

„Cititorii tăi sunt cel puțin la fel de inteligenți ca tine”

Citatul dintr-un editor și scriitor american se aplică perfect și postării fostului șef al SRI, cititorii săi pricepând de îndată …cum bate șaua Hellvig, șeful unei instituții care în trecut, cel puțin, a fost cât se poate de apropiată de activitatea DNA de mazilire a unor politicieni corupți (din prea-plinul fermei de suine autohtone cu „principii și valori euroatlantice”), deveniți între timp incomozi sau indezirabili (în raport cu aceleași „aspirații euroatlantice”, cărora li se supune și justiția românească).

„E cu mantă tweet-ul?”, întreabă unul dintre cititorii lui Hellvig, în vreme ce altul scrie „subtil”. „Măcar să știe cui să mulțumească: gând bun, vorbă bună, faptă bună”, concluzionează un alt comentator.

Cât despre vasluieni, ei pot spera că după Târgul de toamnă de la Vaslui, dar mai ales după „recolta” DNA corupții unora nu vor fi înlocuinți de corupții celorlalți, „zeciuiala” nefiind o practică necunoscută pe aceste meleaguri, mai ales pentru primarii vasluieni. În vreme ce, foarte probabil, mulți dintre politicienii noștri speră că în locul lui Buzatu, și cu puterile sale, va ajunge un lider politic de aceeași anvergură, care să îi strângă strâns uniți în jurul său …dar să mai și împartă!… (Cât despre „Farmazon”, cum este cunoscut omul de afaceri vasluian denunțător, legat de asfaltările din județ dintre care multe țin până la primăvară, dacă interesează pe cineva, și ar trebui, cel mai explicit este dicționarul limbii române, care definește termenul astfel: „vrăjitor, om șiret, viclean”. Nimic nu-i întâmplător, nu-i așa?). Cât despre Buzatu, ne permitem, ca mulți alții acum, să fim chiar ironici: ce păcat pentru că el că s-a apucat de furat la 68 de ani și după peste 30 de ani de carieră politică și administrativă și nu, spre exemplu, în anii 1990, când mediul politic și administrativ era atât de permisiv și favorabil unor asemenea practici…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.