Astăzi este ultima zi în care vasluienii poti vizita și achiziționa produse tradiționale la Târgul Meșterilor Populari. Început vineri, la Târg zeci de meșteri din toată țara oferă spre vânzare produse de artizanat, olărit, sticlărie, sculptură în lemn, covoare, ştergare, jucării din lemn, produse din piele, tablouri, icoane pictate pe lemn şi alte obiecte tradiţionale.

Ediția de anul acesta a Târgului Meșterilor Populari, a XXI-a, a fost presărată și de momente artistice, vasluienii putând urmări în prima zi spectacolul folcloric oferit de Ansamblul „Floricică de la Munte” din Piatra Neamț. Membrii ansamblului au adus la Vaslui frumuseţea dansurilor, cântecelor și a costumelor populare româneşti, remarcându-se prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului alcătuit din suite reprezentative pentru toate zonele etnofolclorice ale României.
Zeci de meșteri din toată țara oferă spre vânzare produse de artizanat, olărit, sticlărie, sculptură în lemn, covoare, ştergare, jucării din lemn, produse din piele, tablouri, icoane pictate pe lemn şi alte obiecte tradiţionale.
Familia Alpar și Kinga Gyorfi din Harghita vine de 12 ani la Vaslui cu vestita ceramică de Corund. „Suntem cei mai tineri producători de produse tradiționale din ceramică de Corund. Am apărut de 12 ani, de când venim și la Târgul de la Vaslui, de care ne-am atașat foarte mult. Ne place foarte mult, cu o organizare extraordinară, oameni minunați, care apreciază ceea ce facem, un oraș frumos și liniștit, cu un parc Copou superb”, a spus Kinga Gyorfi.
Și sculptorul hușean Mircea Tofan este o prezență constantă la Târgul Meșterilor Populari de la Vaslui: „Este o plăcere deosebită să vii la acest târg. Suntem prezenți de aproape 20 de ani. Pe an ce trece, organizarea este tot mai bună. Am fost la atâtea târgul în Moldova, dar târg ca la Vaslui nu există. Meșterii populari s-au convins, iar acum toată lumea vrea să vină la Vaslui”.
Noutatea acestei edițiii a Târgului meșterilor populari de la Vaslui, pe lângă spectacolele de muzică și dans popular, este reprezentată și de un stand foto, unde cei interesați pot face fotografii într-un decor rustic autentic.