Muzeul Județean: Expoziția „Fabricate în România. Adunate din România”

Marți, 15 august 2023, începând cu orele 11³ᴼ, în sala „Arta”, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui va găzdui vernisajul expoziției „Fabricate în România. Adunate din România”, în cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui.

Pasionați de auto-moto de epocă, lucruri și obiecte vintage, dar cu precădere tot ceea ce a fost fabricat în România înainte de 1989, colecționarii profesor Narcis Aprodu și inginer Dumitru-Iulian Jalbă „au pus mână de la mână” și au scos de la naftalină obiectele cele mai atractive, mai valoroase și mai dragi celor care îndrăgesc această „artă” a colecționarilor.

Colecția care va fi expusă la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” cuprinde jucării, aparate radio-tv, machete, accesorii, ziare și reviste auto, ceasuri și diverse lucruri întâlnite în apartamentele românilor în anii comunismului, precum și vestitele Mobra și Pegas. O raritate în România, o motocicletă NSU de fabricație germană, producție a anului 1956, va putea fi admirată în cadrul acestei expoziții. La deschiderea evenimentului din 15 august 2023 va fi expusă lângă muzeu și o Dacia 1300 din anul 1981.

Vizitatorii sunt așteptați să treacă pragul muzeului pentru a retrăi, prin intermediul obiectelor expuse, o frântură din trecutul unei alte Românii !

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 24 septembrie 2023.

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.