Concurs cu tematică anticorupție, adresat liceenilor vasluieni

Serviciul Județean Anticorupție Vaslui din cadrul Direcției Generale Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, derulează, în perioada 13 – 31 mai, un concurs local ce presupune crearea unor infografice cu tematică anticorupție, adresat elevilor de liceu. Concursul are ca scop conștientizarea tinerilor cu privire la efectele corupției asupra societății, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora.

Sub numele „Mă informez, împotriva Corupției reacționez”, Serviciul Județean Anticorupție Vaslui din cadrul Direcției Generale Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, derulează în perioada 13 – 31 mai 2024, un concurs adresat elevilor de liceu care își propune să stimuleze implicarea elevilor din liceele municipiului Vaslui în dezvoltarea unor mesaje vizuale de impact cu un conținut complex de informații în vederea promovării unui comportament integru în rândul cetățenilor. Este vorba despre un concurs privind crearea unor infografice (afișe), cu tematică anticorupție, adresat tuturor elevilor înscriși în instituțiile de învățământ din municipiul Vaslui în clasele IX-XII.

Participanții la concurs sunt încurajați, astfel, să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Infograficele declarate câștigătoare vor fi premiate, în cadrul unei festivități, în perioada 30 – 31 mai, eveniment în cadrul căruia se va sărbători și Ziua Direcției Generale Anticorupție.

Concursul este deschis tuturor elevilor înscrişi în instituţiile de învăţământ de pe raza municipiului Vaslui în clasele IX-XII, indiferent de naționalitate, rasă, etnie, sex, religie ori alte criterii.

Participanții se pot înscrie în concurs, cu condiția ca fiecare să beneficieze de coordonarea unui cadru didactic din instituția de învățământ în care sunt înscriși şi să obţină acordul părinţilor pentru participarea la concurs. Vor participa la concurs toate infograficele trimise până la expirarea termenului limită de depunere 28 mau, ora 14.00, care respectă tema propusă de organizator şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Regulamentul concursului. Infograficele transmise trebuie să fie originale, realizate de concurenţi, să nu mai fi apărut vreodată în mass-media şi să nu fi concurat într-o competiţie similară.

În urma jurizării care va avea loc pe 29 mai, vor fi acordate premii oferite de Primăria Municipiului Vaslui, constând într-o tabletă grafică pentru fiecare câștigător și diplome pentru ceilalți participanţi, cu o valoare totală de aproximativ 8.000 lei cu TVA. Nu este posibilă înlocuirea premiului oferit cu valoarea sa în bani. Profesorii coordonatori ai tuturor elevilor înscriși în concurs vor primi diplome de participare.

Rezultatele finale ale concursului vor fi anunţate în perioada 30 – 31 mai, iar cele mai bune lucrări vor face obiectul unei expoziții. De asemenea, infograficele premiate vor putea fi mediatizate și la posturile locale de televiziune. Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate pe site-urile www.primariavaslui.ro și www.isj.vs.edu.ro. 

„Mesajul DGA este de toleranță zero la infracțiunile de corupție, iar pe această cale îndemnăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să sesizeze acest lucru ori de câte ori este necesar. La nivelul județului Vaslui, DGA este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, al cărui sediu se află în Vaslui, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 25. Cetăţenii care vor să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la Sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa vaslui.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene”, anunță reprezentanții instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.