339 de locuri de muncă puse la dispoziţia persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă  la Bursa generală a locurilor de muncă

În cadrul Bursei locurilor de muncă organizată astăzi, 17 mai 2024 de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 339 locuri de muncă puse la dispoziţie de 53 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională – strada Donici nr.2 din Vaslui, la sediul Centrului Militar – strada 1 Decembrie nr.25 din Bîrlad și la sediul Casei de Cultra Alexandru Giugaru  – strada Alexandru Giugaru  nr. 2 din Huși, începând cu ora 900.

Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.  

Din  cei peste 800 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 53 care au oferit 339 locuri de muncă vacante (la Vaslui 19 firme au oferit 179 locuri de munca,  la Bîrlad 16 firme – 98 posturi şi la Huşi 18 firme – 62 posturi). Dintre acestea 19 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 391 persoanelor fără studii superioare.

Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare: specialist marketing, economist in comert si marketing, economist in relatii economice internationale, manager contracte, inginer in industria alimentara, inginer mecanic, inginer instalatii pentru constructii, inginer productie, inginer zootehnist,medic veterinar, inginer tehnolog.

Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale au fost oferite locuri de munca precum: tehnician in ind alimentara, laborant chimist, mecanic intretinere utilaje, frigotehnist, electrician de întretinere si reparatii, fochist pentru cazane mici de aburi, operator masina de etichetat, operator introducere si prelucrare date, operator transare carcase pasari, electrician in constructii

instalator apa canal, manipulant marfuri, agent curatenie cladiri si mijloace de transport, agricultor în culturi vegetale si crescator de animale.  

La bursa locurilor de munca organizata anul acesta au participat 960 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.  Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 258 persoane.

In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii și Solidaritatii Sociale și Ministerul Educaţiei, la Bursa locurilor de munca au participat  şi  326 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 10 unități de învațământ din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.

De asemenea, in baza protocolului încheiat cu Penitenciarul  cu regim închis Vaslui, la Bursa Generala a locurilor de munca au participat si 7 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni pana la eliberarea din detenţie.

În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

AGENŢIA  JUDEŢEANĂ  PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.