Încă 1.500 de elevi vasluieni vor beneficia de Programul Național „Masă Sănătoasă”

Guvernul României a suplimentat finanțarea Programului național „Masă sănătoasă” cu aproximativ 97 de milioane lei și a aprobat introducerea a încă 242 de untăți școlare din întreaga țară în acest program prin care se oferă o masă copiilor în zilele în care urmează cursuri. Între noile școli din program se află și 4 unități vasluiene, care însumează 1.531 de elevi.

La sfârșitul lui februarie, Guvernul României aproba continuarea, și în acest an, a programului „Masă caldă pentru elevi”, cu redenumirea sa în „Masă Sănătoasă”, și alocarea financiară necesară. Este vorba despre o sumă totală de aproximativ 1,02 miliarde lei alocată la momentul respectiv pentru 1.223 de unități sau subdiviziuni administrative-teritoriale pentru finanțarea Programului Național Masă Sănătoasă, în perioada activităților didactice în anul 2024.

Ulterior, conducerile mai multor unități școlare din întreaga țară au solicitat introducerea în program, cu atât mai mult cu cât respectau condițiile, respectiv având înscriși elevi provenind din familii defavorizate social și având risc de excluziune și de abandon școlar. O parte dintre aceste solicitări au fost aprobate în ultima zi a lui aprilie, când Guvernul României a adoptat o Hotărâre privind suplimentarea finanțării Programului național „Masă sănătoasă” cu aproximativ 97 de milioane lei și totodată a aprobat introducerea a încă 242 de untăți școlare din întreaga țară în acest program. Între acestea, se află și 4 unități școlare din județul Vaslui, respectiv Școala Gimnazială ,,Principesa Elena Bibescu” din Bârlad, Școala Gimnazială nr. 1 Pușcași, Școala Gimnazială nr. 1 Hurdugi și Școala Gimnazială nr. 1 Gara Banca. În total, încă 1.531 de elevi vasluieni vor beneficia și ei pe parcursul acestui an de o masă caldă în fiecare zi în care vin la cursuri, pe lângă cei 25.057 elevi din cele 27 de unități școlare care au fost deja cuprinse în acest program. Este vorba elevii de la Școala Gimnazială ,,Alexandru Ioan Cuza” Vaslui, Colegiul Economic ,,Anghel Rugină” Vaslui, Liceul Tehnologic „Dimitrie Cantemir” Fălciu, Liceul Tehnologic ,,Ghenuță Coman” Murgeni, Școala Gimnazială ,,Anastasie Panu” Huși, Școala Gimnazială ,,Teodor Juncu” Băcești, Școala Gimnazială ,,Ion Murgeanu” Zorleni, Scoala Gimnazială Nr 1 Bogdana, Școala Gimnazială Nr 1 Cepești, Școala Gimnazială „Profesor Ioan Dănilă” Ghermănești, Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” Tăcuta, Școala Gimnazială Nr 1 Văleni, Școala Gimnazială Nr. 1 Voinești, Școala Gimnazială Nr. 1 Iana, Școala Gimnazială ,,Horia Stamatin” Bogdănești, Școala Gimnazială ,,George C. Dragu” Coroiești, Școala Gimnazială ,,Anastasie Fătu” Berezeni, Școala Gimnazială Nr. 1. Alexandru Vlahuță, Școala Gimnazială Nr. 1 Gherghești, Școala Gimnazială „Constantin Rotaru” Târzii, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Huși, Școala Gimnazială Nr. 1 Crețeștii de Sus, Școala Gimnazială Nr. 1 Băcani, Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești, Școala Gimnazială Nr. 1 Stănilești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sălceni și Școala Gimnazială ,,C. Asiminei” Duda-Epureni, al căror elevi primesc deja în fiecare zi de școală un prânz gratuit al cărui cost zilnic este de de 15 lei/beneficiar.

Meniul zilnic ar trebui să conțină o supă, felul doi și o salată de fructe, în cazul școlilor unde există cantină sau unde autoritatea locală va contracta în regim de catering, ori, acolo unde nu este posibil, de un pachet de alimente. Dacă primăriile doresc să acorde o masă mai bogată elevilor, pot suplimenta financiar acest program, de la bugetul propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.