16 vasluieni absolvenți de medicină-farmacie au susținut examenul de rezidențiat 2023

Concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie a avut loc, duminică 19 noiembrie 2023, în şase centre universitare. Între cei peste 10 mii de candidați s-au regăsit și 16 vasluieni care, cel puțin deocamdată, vor profesa în alte spitale din țară, în județ fiind disponibile pentru ei doar 3 locuri scoase la concurs, dintre care două în cadrul Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Cel mai important examen din viața de profesionist în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie de după absolvirea facultății este examenul de rezidențiat, care se desfășoară în fiecare an și la care în 2023 s-au înscris aproape 10.200 de candidaţi. Concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile Medicină, medicină dentară şi farmacie 2023 a avut loc duminică 19 noiembrie 2023, și s-a desfăşurat în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, cu o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În acest an, la concurs s-au înscris 10.194 de candidaţi. Dintre aceştia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară şi 2.130 pentru domeniul farmacie. Candidaţii au la dispoziţie 4.327 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară şi 412 locuri şi posturi pentru farmacie. Între aceștia, sunt și 16 vasluieni, între care 11 absolvenți din domeniul medicină, 2 viitori dentiști și 3 absolvenți ai facultăților de farmacie. Din păcate, deși toate spitalele vasluiene se plâng de lipsa de medici, nu toți absolvenții care vor trece aceste importante examene își vor putea face rezidențiatul în unități sanitare din județ, câtă vreme aici au fost scoase la concurs doar trei posturi în acest an. Este vorba de două posturi în cadrul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, în compartimentele Igienă și cel de Sănătate Publică și Management, și un al treilea post în cadrul Ambulatoriului Spitalului Municipal, la Cabinetul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.