Senatorul liberal bârlădean Iulian Bîca a demisionat din PNL

După deputatul Tudor Polak, care s-a „refugiat” în județul Neamț, după ce a fost demis din fruntea organizației locale Vaslui, un alt parlamentar liberal din județ, senatorul Iulian-Mihail Bîca, a anunțat că pleacă din partid. Cauza plecărilor celor doi s-ar găsi în comportamentul conducerii organizației județene, în speță a președintelui Nelu Tătaru, care ține să exercite un control total asupra formațiunii.

Luni, 18 septembrie 2023, senatorul Iulia-Mihail, Bîca a anunțat, în plenul Senatului, că demisionează din PNL. El a precizat că va activa ca independent. „Punct! Și de la capăt!”, a proclamat senatorul pe pagina sa de facebook, care a mai spus doar: „Astăzi, am anunțat în plenul Senatului că mă dezafiliez de la grupul PNL și că voi activa ca senator neafiliat”, precizând că mai multe detalii despre plecarea sa din partid va oferi într-o conferință de presă programată pentru joi.

După plecarea în alt județ, Neamț, a deputatului Tudor Polak, care înainte de a se „refugia” fusese demis din fruntea organizației municipale Vaslui, Bîca este al doilea parlamentar liberal care părăsește organizația județeană. Cauza ar fi comportamentul conducerii, care înțelege să aibă un control total asupra organizației.  

Iulian Bîca a fost ales în circumscripția electorală nr. 38 Vaslui și se află la primul mandat de parlamentar. Este membru în Comisia pentru Agricultură, Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic și în Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială. Ocupă, de asemenea, și funcția de secretar al Comisiei pentru Mediu.

La începutul lunii septembrie, un alt parlamentar liberal, senatorul de Hunedoara Vasilică Potecă şi-a anunţat demisia din PNL, după 20 de ani de activare în partid, şi hotărârea de a se afilia la AUR. El a explicat că nu poate vota creșterile de taxe și impozite pregătite de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.