„Ce face vasluianul când să n-are chef să mai dea o tură ca să găsească un loc de parcare?”

Este întrebarea pe care și-o pune, pe propriul cont de socializare, Mihaela Bohotineanu, consilier local USR în municipiul Vaslui, postând această fotografie, mărturie a modului în care parchează unii vasluieni. Activă și implicată în viața comunității, consiliera are adesea asemenea postări, legate de multe ori și de transportul public sau comportamentul concetățenilor săi, rezultat al preocupării privind viața în orașul Vaslui.  

De această dată este vorba mai concret despre locurile de parcare, modul în care parchează vasluienii, dar și despre cum se comportă în trafic, mai ales în această perioadă, în care, pe lângă mașinile locuitorilor permanenți ai orașului, locurile de parcare puține și traficul aglomerat au parte de și contribuția „stranierilor”, vasluienilor care muncesc în străinătate și vin acasă în concediu:

„Parchează în stația destinatâ transportului public, pentru că acolo e un pic de loc liber…

Nu contează că deseori autobuzele și troleibuzele nu pot intra corespunzător în alveolă, și că circulația este stânjenită sau că se blochează, vasluianul e fericit că a coborât din mașină dacă se poate chiar la doi pași de obiectivul vizat.

Ieri am urmărit un domn care-și direcționa soția aflată la volan, ca să intre, cu mare efort de altfel, într-un spațiu în care sper că a putut parca în siguranță, în timp ce parcarea Pieței Traian era aproape goală, piață lângă care se și petrecea identificarea mult râvnitului loc.

Așa se întâmplă și la Piața Vidin, parcarea într-un spațiu special destinat, se dovedește a fi un efort mult prea mare atât petru cetățenii Vasluiului, cât și pentru cei aflați în tranzit.

Astăzi a avut loc un incident cu un troleibuz, al cărui șofer, din cauză că i-a apărut brusc un autovehicul în față, a fost nevoit să frâneze in același mod…

Am văzut deseori manevra aceasta, chiar și în sensul giratoriu; participanții la trafic manifestându-și nerăbdarea, cu precădere când întâlnesc un troleibuz.

Sper ca o dată cu finalizarea lucrărilor la strada Traian, pentru că deseori s-a invocat acest motiv, să se acționeze cu mai multă hotărâre și să nu mai vedem stațiile pline de autoturisme sau parcări chiar și pe trecerea de pietoni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.