La ceas aniversar, Liviu Dragnea a fost omagiat și la Vaslui

Ispășind o pedeapsă de trei ani și jumătate în Penitenciarul Rahova pentru angajări fictive la DGASPC Teleorman, de ziua sa (28 octombrie), Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, a fost omagiat în întreaga țară de fideli și susținători ai politiciilor sale.

Pe când pesediștii „reformați” au condamnat fosta conducere „dictatorială” exercitată de fostul lider, Firea povestind, în congres, cum se ascundea odinioară pentru a se exprima, alături de alții, unii pesediști îl apreciază pe Dragnea, până la a-l declara un erou național, pentru câteva măsuri care urmăreau impozitarea băncilor, dezvoltarea producției și agriculturii proprii și pretențiile ridicate în privința exploatării gazelor din Marea Neagră. Apropierea de ceea ce se numește „suveranism”, un curent ce „bântuie” Europa și nu numai, și-a găsit adepți în special printre pesediștii care provin din fostul PRM și și-a aflat cel mai aprig și notoriu reprezentant în Liviu Pleșoianu, recent plecat din PSD. Înainte de a demisiona din partid, acesta a condamnat confiscarea conducerii de către „securiști” și înscrierea pe linia „globaliștilor”.  

Lamulțiani-ul a curs pe paginile de facebook împreună cu declarații de susținere. Codrin Ștefănescu, Marian Vanghelie, Liviu Pleșoianu, Lia Olguța Vasilescu s-au întrecut în urări pe rețelele de socializare.

Este cunoscut că și la Vaslui Liviu Dragnea s-a bucurat și încă se bucură de o puternică apreciere din partea Organizației Județene a PSD, în decursul timpului președintele Dumitru Buzatu, neascunzând faptul că este prieten și un susținător fervent al politicii duse de Dragnea. Spre deosebire de alții, Buzatu nu s-a dezis niciodată de fostul său șef.

Un fervent omagiu, ca în timpurile „bune” ale pesedismului cu tendințe naționaliste, a fost adus ieri lui Liviu Dragnea de către consilierul local PSD Alexandru Barbu, care a scris pe pagina sa de facebook: „Un om a cărui sacrificare a fost necesară pentru a demonstra acestui popor că oricare dintre ei s-ar ridica vreodată și va dori să își demonstreze iubirea de neam și patriotismul, va sfârși demonizat și urât de toată lumea, dacă nu chiar mai rău. La mulți ani, Liviu Dragnea!”.

Nu este prima data când Barbu îi aduce cuvinte de laudă lui Dragnea. Într-un context mult mai larg, de ziua Organizației Națiunilor Unite, Alexandru Barbu a scris cu patimă, înfierând forul internațional și strecurând și câteva rânduri cu referire la Liviu Dragnea. „(…) A avea pretenția că tu, ca și sistem global, susții eradicarea sărăciei, într-o lume unde monopolul câtorva companii crește de la zi la zi și unde statele independente au tot mai puține pârghii pentru a media în favoarea celor mulți relațiile dintre giganții comerciali și propriile popoare; într-o lume unde liderii care chiar își iubesc poporul sunt defăimați, demonizați, răsturnați de la putere și apoi, în cel mai bun caz, aruncați în temniță (dacă nu chiar uciși), în numele așa-zisei democrații; într-o lume care încurajează consumerismul aberant și unde milioane de tone de hrană se strică anual în galantare și în frigidere, în vreme ce un procent semnificativ al populației globului trăiește cu sub 1 dolar pe zi per capita; a avea această pretenție este doar forma supremă de cinism pe care idealiștii spălați pe creiere ai zilelor noastre (și nu numai) nu o pot percepe ca atare ci, dimpotrivă, o proslăvesc și o propovăduiesc ca pe nu știu ce mesaj divin!”, a postat Alexandru Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.