Protocolul USR PLUS – PNL este copia vechii Alianțe D.A. Deputatul Mihai Botez deja tună și fulgeră împotriva liberalilor

Înțelegerea politică semnată aseară de USR PLUS și PNL pentru colaborarea și asigurarea unei majorități în cadrul Consiliului Local Vaslui este un simulacru, ca mai toate înțelegerile din județ și țară dintre cele două formațiuni.

Protocolul de la Vaslui a avut un singur scop: impunerea de către cele două formațiuni a viceprimarilor, adică a lui Emil Cătălin Mîndru (USR PLUS) și Lucian Braniște (PNL). În rest, totul va merge pe formula defunctei Alianțe Dreptate și Adevăr dintre PDL și PNL. Prioritățile stabilite aseară – dezvoltarea economică și inițiativa privată, măsuri pentru creșterea calității vieții, o mai bună educație și cultură și fluidizarea traficului –  sunt baloane de săpun care se vor sparge poate chiar în timpul campaniei pentru parlamentare, dar cu siguranță anul viitor. Așa-zisa majoritate de dreapta va fi o prajitură absolut delicioasă pentru primarul Vasile Pavăl și consilierii locali social-democrați. La umbra mecanismului nefuncțional al majorității va crește și va deveni puternic viitorul candidat propus de PSD în 2024 pentru funcția de primar al municipiului Vaslui.

Mihai Botez: „Lucrurile nu trebuie să rămână așa. Clasa politică Uselistă trebuie scoasă din Parlament”

Semnalul l-a dat, cu câteva zile în urmă, chiar președintele Alianței USR PLUS Vaslui, deputatul Mihai Botez, care deja a început să ia atitudine împotriva liberalilor arătând cu degetul spre „clasa politică uselistă”  și „trolii de serviciu” care au votat pentru ca Florin Iordache, fostul ministru pesedist al Justiției, să devină șef pe viață al Consiliului Legislativ.

Conflictul început în Parlament nu are cum să nu ajungă și pe plan local. Într-o postare acidă pe facebook, deputatul Botez acuză blatul dintre liberali și social-democrați, spunând că se așteaptă la o campanie „murdară și plină de știri false”. „Lupta noastră cu PSD s-a întins pe tot mandatul. Am protestat, pe toate căile posibile, împotriva manevrelor pe care PSD și partenerii săi le-a făcut în Parlament. În 2017, oameni ca Daniel Constantin, Toma Petcu sau Sorin Câmpeanu erau membri ai guvernului sau făceau parte din majoritatea care susținea guvernul. Astăzi, toți trei, și mulți alții, sunt membri PNL și candidează pe listele acestui partid. Ieri la vot au fost 8 parlamentari care au venit din PSD și acum sunt membri PNL. La fel ca la alegerile locale, trolii de serviciu se vor activa să împroaște cu mizerie. Ordinul a fost dat, iar trolii execută încă de aseară (…) Mă întreb cum ar putea crede cineva că USR, partidul care a transparentizat Parlamentul și a luptat mereu împotriva PSD ar putea vota pentru Florin Iordache? Cine a fost 30 de ani în cârdășie cu PSD? Cine a făcut alianțe formale și informale cu PSD în cei 30 de ani? Cine sunt cei care au candidat sub aceeași siglă cu PSD? Cine a votat, deci, pentru Florin Iordache? Răspunsul este clar, iar logica ne spune că acesta a fost votat de parlamentarii PNL. Vedem deja ce ne așteaptă în următoarele luni, o campanie murdară și plină de știri false. Modelul a fost patentat la alegerile locale, acum este dus mai departe. Lucrurile nu trebuie să rămână așa. Clasa politică Uselistă trebuie scoasă din Parlament”. Trebuie subliniat aici vechea „obsesie” a deputatului Mihai Botez față de „știrile false”. În decursul timpului, în intervențiile sale de la posturile de radio sau tv, acesta nu a scăpat ocazia să blameze de fiecare data presa locală și națională pentru „știrile false” pe care le servește publicului. Am vrea cu adevărat să nu avem dreptate în ce privește protocolul nefuncțional de la Vaslui, însă viitorul apropiat va demonstra că aceasta, din păcate, nu a fost o știre falsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.